Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Reggeli nyújtózkodás és adventi örömtaps a Karolinában

Közös gyertyagyújtással ünnepelték adventet a Karolina-iskolások Szegeden. Tegnap reggel daltanulással hangolódtak a hétre, megtapsolták egymás örömhíreit, és a kívánságpercekben eltervezték: miként lesznek jó gyerekek.
Hétfőn reggel közösen gyújtották meg a második gyertyát az alsósok. Fotó: Karnok Csaba
Adventi hírnök, friss fenyőág, lobog már két kis gyertyaláng – tanulták tegnap a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos diákjai az adventi dal második versszakát. Vargacz M. Krisztina igazgatónő ezután ismétlőkérdéseket tett fel a vasárnapi szentmiséről, majd érdeklődve tekintett szét: kivel történt valami érdekes a múlt héten? „Focitornán elsők lettünk!", „Jéghokimeccset játszottunk, és ezüstérmet szereztünk!", „Győztünk csocsóban!" Krisztina nővér mindenki örömhírét megtapsolta a többiekkel.

– December 6-án várjuk a Mikulást. Sokféle megtestesítője járja manapság a vidéket, rengeteg a játékos ötlet. Ám azt sem árt tudni, hogy létező ember volt. Miklós püspök a kereszténység első évszázadaiban élt, felkutatta a szegényeket és segített nekik, akárcsak az Erdélyben élő Böjte Csaba ferences atya, aki árva gyerekeket nevel – mutatott a nővér modern példát az igazi Mikulásra. Az óvodásokhoz és iskolásokhoz látogató piros ruhás öreget kedves dallal hívogatták. Az ünnepi énekgyakorlat után „hétfő reggelit" nyújtóztak a gyerekek, és együtt üdvözölték az újonnan kezdődő hetet a második adventi gyertyaláng fellobbanásával. Köszöntőimát mondtak Gyulay Endre püspök múlt heti névnapja tiszteletére, majd magukba mélyedtek, hiszen a kívánságpercek következtek.

Téved, aki azt hiszi, hogy a gyerekek a Mikulás-csomagjukba kértek valami földi jót.– Azon töprengtem, mit tehetnék, aminek mások örülnének – mosolygott a negyedik osztályos Kovács Fanni. Padtársa jutott először eszébe, aki a tanulásban szorul a segítségére, aztán a barátnőjére gondolt, akivel néha csupa semmiségeken kapnak hajba. Hogy pontosan miken és miért? – Lányos dolgokon irigykedünk – magyarázta Vlocskó Bernadett. Fülöp Imre beteg nővérére gondolt, akivel illene türelmesebben viselkednie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többszintes buszportot épít Szegeden a Tisza Volán Rt.

A Tisza Volán Rt. társberuházókkal olyan többszintes buszportot szeretne építeni a Vásárhelyi Pál és… Tovább olvasom