Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Reggelre minden autó fehér lett

Seprűvel, kaparóval vagy nagy gázzal küzdöttek az autósok tegnap a hóval és a jéggel. A következő napokban havazás és napsütés helyett esőre számíthatunk.
Fotó: Gyenes Kálmán
Csütörtökön délután még az ablaktörlők is elbírtak a szélvédőre rakódott porhóval, de tegnap reggelre már a hókaparók és a kissöprűk is előkerültek. A szabadban parkoló járművek egységesen fehérre változtak, a tulajdonosok percekig járatták a motort indulás előtt, hogy leolvadjon autójukról a jég.

Hajnalban a panelekben is sokan ébredtek motorzúgásra, kaparó hangokra, és arra, hogy ropog a hó és a jég a kerekek alatt.
A Csongrádi sugárúton hét órakor türelmesen tisztogatta kocsiját egy apuka. Kisfia segített neki: kesztyűs kis kezével maroknyi hódarabokat emelt le az autóról, majd áttette azokat a szomszédos járművekre.
– Le kellett volna jönni este, és akkor nem fagyott volna rá a hó – volt utólag okos egy autós, akinek kocsija a Vértó mellett töltötte az éjszakát.

Ilyen gondja nem volt szomszédjának, aki garázsból gurult ki Peugeot-jával. A tulajdonos arra sem vette a fáradságot, hogy a bejárat elől eltakarítsa a havat, nagy gázt adott, és leküzdötte az akadályt.

Óvatosabbak voltak viszont a gyalogosok – főleg a magas sarkokon járók –, akik csak lassan, tipegve haladtak a jeges járdákon. A trolikon, buszokon fő téma az időjárás volt, pedig a járművekben ülőket a hó már nem zavarta – sokak szemét éppen a tűző napsütés bántotta.

A környezetgazdálkodási kht. csütörtök éjjel összesen húsz géppel – szórókkal és kisgépekkel – tisztította az utakat, járdákat, kerékpárutakat.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban sem hóesésben, sem napsütésben nem lesz részünk. Várható viszont zápor, zivatar, eső és borult idő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénz jut a szociális otthonokba

Csökkent az idősgondozás állami normatív támogatása az idén. Szegeden a működési költségek kieső… Tovább olvasom