Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Régi-új helyén a dorozsmai könyvtár

Karácsony előtt adták át a dorozsmai művelődési házat, a könyvtár pedig tegnap költözhetett a régi-új helyére.
A dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár több mint 143 millió forintból épült újjá december végére. Az intézmény 140 négyzetméterrel gyarapodott, nagyobb helyet használhat a két klubhelyiség, a galéria, a színházterem, valamint a parkoló.

A könyvtár tegnap foglalta el régi-új helyét. A közel 20 ezer kötetes gyűjteményt eddig 140 négyzetméteren zsúfolták össze. Botka László polgármester tegnap adta át az új termeket, ahol 226 négyzetméteren olvashatnak és kölcsönözhetnek a dorozsmaiak. Farkas Lászlóné könyvtárvezető hozzátette, nem csak a helybeliek jönnek szívesen, eMagyarország elnevezésű internetes számítógépeiket a szegediek is szívesen használják, és az egyetemisták is kilátogatnak egy-egy olvasmányért.

Az intézményt kulturált körülmények között vehetik igénybe a mozgáskorlátozottak, számukra úgynevezett lépcsőjáró liftet építettek be, és kényelmes mellékhelyiséget alakítottak ki.

Fidesz: vizesblokkot avattak

Komikusnak nevezte tegnapi sajtótájékoztatóján Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő, hogy a városvezetés, amely működése alatt öt fiókkönyvtárat záratott be, tegnap szalagátvágással ünnepelte a kiskundorozsmai intézmény felújítását, illetve a beruházás egyik legfontosabb elemét: az önálló vizesblokk kialakítását. Kohári Nándor hangsúlyozta: kezdeményezik, hogy a 2006-os költségvetésben 15 millió forintos keretet különítsenek el a szegedi Somogyi-könyvtár fiókhálózatának felújítási, karbantartási munkái és informatikai fejlesztései címmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lába kelt a Dóm téri macskaköveknek

Foltokban szedték fel a rongálók a Dóm tér díszburkolatát. A terület kezelője gyerekes poénkodókat… Tovább olvasom