Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Régi és új mérkőzik Domaszéken

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk, helyi politikusok segítségével, ezúttal Domaszéken.
Időközi választással, éppen egy éve vette át Domaszék irányítását Kispéter Géza. – Ennyi idő alatt egy házat sem lehet felépíteni, nemhogy egy egész település életét megváltoztatni – mondja az idén is függetlenként induló, a Fidesz-MPSZ támogatását élvező polgármester. – Tavaly novemberben a falu a túlélésért küzdött, mostanra viszont rendeztük anyagi körülményeit. Mintegy 70 új telket közművesítettünk, most aszfaltozzuk majd az utakat. A belvíz sok gondot okozott eddig, nemrég viszont 30 milliós pályázatot nyertünk a probléma megoldására.

A belterületi utakat 24 millió forint értékben újítottuk fel – sorolja az eredményeket Kispéter Géza. Legfőbb feladatának a munkahelyteremtést tartja, ennek érdekében a falu rendezési tervének módosításával bővítené a vállalkozások lehetőségeit. Célja a bel- és külterületek infrastruktúrájának fejlesztése, a tanyák villamosításának befejezése, az önkormányzat épületének felújítása és parkolók kialakítása egyes intézmények környékén. A távolabbi tervek között szerepel a helyi temető ravatalozójának felújítása. Ezen kezdeményezéseket kihívója, az MSZP támogatásával induló Sikula Attila is támogatja, mert szerinte a siker záloga az összefogás. A pénzügyekkel foglalkozó vállalkozó ugyanakkor nagyobb súlyt fektetne a turizmusra, a horgászatra és a lovaglásra. A helyi gazdákat bevonná a fellendülő bioenergia-termelésbe, térítésmentessé tenné a tanyai iskolabusz használatát, az összes belterületi utat szilárd burkolattal látná el.

Ringbe száll a polgármesteri székért Börcsök Lajos, aki Kispéter előtt közel hét évig irányította Domaszéket. – Amennyiben összegyűlik a nyilvántartásba vételhez szükséges mennyiségű kopogtatócédula, újra indulok, a falu fejlődése érdekében. Programomat pedig szeptember 8-a után ismerhetik meg a domaszékiek – mondta.

T. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhatos osztály a sándorfalvi iskolából

Ötven évvel ezelőtt voltak tizennégy évesek a sándorfalvi iskola végzős nyolcadikosai. Az 1956-os… Tovább olvasom