Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Régi vádlott és vádak, jönnek az új tanúk a Muki-perben

Újabb tanúk és szakértők meghallgatásával a Csongrád Megyei Bíróságon holnap folytatódik a tavalyi év talán legszörnyűbb, a közvéleményt leginkább sokkoló bűncselekményének büntetőpere. A 18 éves magyarcsanádi lány megölésével továbbra is egyedül Kurai Andrást vádolja az ügyészség. Ítélethirdetés még nem várható.
– Erre a következő két tárgyalási nap után talán tudok válaszolni, de még akkor sem biztos – reagált Bene Zoltán arra a kérdésre, hogy védencének, a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta megölésével vádolt 16 éves Kurai Andrásnak nőttek-e az esélyei az ügy minden részletének tisztázására február 5-e, azaz az első tárgyalási nap óta.

A makói fiú kirendelt védője azt mondta, azok a kételyek, amelyek a tárgyalássorozat első napja előtt, már a nyomozati anyagok áttanulmányozása közben felmerültek benne, nem múltak el. A szegedi ügyvéd ennél többet nem árulhatott el, hiszen a tanúk és a szakértők többségét kegyeleti okokból zárt tárgyaláson hallgatta meg Joó Attila bíró és a tanács két tagja. Bene Zoltán ugyanakkor fenntartotta, hogy Kurai András úgy semmiképpen nem követhette el a bűncselekményt, ahogy az a nyomozati iratokban szerepelt. Az ügyvéd reméli, hogy az új tanúk számos kérdést tisztáznak majd.

Merre mozgott Heni barátja?

Lapunk úgy tudja, tanúként meghallgatják Kurai András testvérét, valamint szakértőket, és azt a férfit is, akiről a vádlott korábban azt állította, hajnalban hozzá indult hagymát szedni, ezért négy órakor nem lehetett Pénzes Henriettával. Valószínűleg a mobilszolgáltatók is átadják azokat a (cella)információkat, amelyekből kiderülhet, hogy a bűncselekmény elkövetésekor merre „mozgott" Pénzes Henrietta barátja.
A vádirat szerint a tavaly július 20-án történt szörnyű bűncselekményt egyetlen személy, Kurai András követte el. Lőrinczy György, a vádat képviselő Csongrád megyei főügyész aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja a 16 éves makói fiút.

A Csongrád Megyei Bíróságon holnap folytatódik a büntetőper. Az eddigi két tárgyalási napon, február 5-én és 6-án meghallgatták a vádlottat, valamint tanúként az édesanyját és Pénzes Henrietta barátját, S. Norbertet, illetve más tanúkat és számos szakértőt. Kurai András az első tárgyalási napon ismét megváltoztatta a korábban már többször módosított vallomását, újra azt állította, S. Norbertnek is „köze" van a lány halálához. A 27 éves makói férfi ezt rágalomnak nevezte és visszautasította.

Négy tanú a szabályos idézés ellenére nem jelent meg a februári tárgyaláson. Ketten – D. Attila és felesége – betegségre hivatkozva szabályszerűen kimentették magukat, Henrietta barátnője, P. Tímea és Sz. János benzinkutas azonban nem közölte a bírósággal, miért marad távol. Holnap négyük meghallgatásával folytatódik a büntetőper.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gátlástalanul építik a hulladékhegyeket

Szinte minden település szabálytalanul működteti a hulladéklerakóját – derült ki a… Tovább olvasom