Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Regionális állásbörze – először

Először rendez regionális állásbörzét a szegedi egyetem október 25–26-án. A rendezvény fő célja, hogy a dél-alföldi térség munkáltatói bemutatkozzanak a képzett hallgatóknak, akik így talán nem a régión kívül keresnek majd munkát.
Első alkalommal rendezik meg a regionális SZTE állásbörzét jövő héten kedden és szerdán az egyetem tanulmányi és információs központjában, naponta 9–17 óráig. A börze fő szervezője az egyetemen működő karrieriroda. Ez az Európai Unió strukturális alapjából finanszírozott projekt keretében jött létre idén júniusban. Az iroda célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összehangolva a délkelet-magyarországi felsőoktatási intézmények több ezer végzős hallgatójának elhelyezkedéséhez segítséget nyújtson. A dél-alföldi régióban régi probléma a felsőoktatás és a helyi munkaerőpiac szoros együttműködésének hiánya – ezt próbálja elősegíteni a kétnapos rendezvény.

A korábbi, országos állásbörzék után számos hallgató jelezte, hogy hiányolja ezeken a helyi cégek részvételét, így részben az ő igényükre reagálva született meg a regionális állásbörze ötlete. A rendezvény életre hívásának másik oka az volt, hogy megfékezzék a képzett munkaerő elvándorlását a régióból.

A rendezvény első napja a szakmai felkészítésé: a hallgatók karriertervezést segítő előadásokon, szakmai tanácskozásokon, valamint – korlátozott létszámban – felvételi tréningeken, próbainterjúkon vehetnek részt. Ez utóbbin karriertanácsadók „vizsgázatják" a „jelentkezőket", a szimulációs gyakorlat alapján egyenként elmondva a legfontosabb pozitívumokat és bakikat.

Másnap a „klasszikus" állásbörzére kerül sor, ahol az érdeklődők megismerhetik az ott kiállító cégeket, elvárásaikat, állásajánlataikat, szakmai gyakornoki programjaikat. Az SZTE valamennyi hallgatójának ingyenes a részvétel minden programon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer forintos vizsgálat

Kétezer forintot kérnek egy vizsgálatért a beutaló nélkül érkező betegektől a szegedi… Tovább olvasom