Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Regionális szerepben az egyetem

Létrejött a kritikus tömeg: oktatási és kutatásfejlesztési együttműködést kötött a Dél-Alföld Régió három felsőoktatási intézménye.
Létrejött a kritikus tömeg: oktatási és kutatásfejlesztési együttműködést kötött a Dél-Alföld Régió három felsőoktatási intézménye. A Dél-alföldi Felsőoktatási Kooperációt tegnap a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épületében Szabó Gábor rektor Patay Istvánnal, a szarvasi, valamint Sztachó-Pekáry Istvánnal, a kecskeméti főiskola rektorával írta alá. Az SZTE, valamint a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskola és a Kecskeméti Főiskola együttműködésébe a bajai főiskolát is be szeretnék vonni. A megállapodás célja a felsőoktatási kutatási színvonal emelése, a fejlesztés humán erőforrásainak javítása, továbbá a kapacitás, a kutatáshoz és képzéshez kapcsolódó szolgáltatások bővítése.

A kooperáció legfontosabb eleme a képzési kínálat összehangolása a Bologna-rendszerű szakstruktúrának megfelelően. A megállapodás eredményeként a szegedi egyetem képzett bachelor szakosokat, míg a régió főiskoláinak diákjai a mesterszintű képzés egyetemi perspektíváját kapják. De a tervek között szerepel például az intézményfejlesztési elképzelések összehangolása, együttes pályázatok, kutatási projektek indítása, közös honlap üzemeltetése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amire nincs orvosság

Dobra veri a szegedi önkormányzat az üresen álló nővérszállót és a volt fertőzőkórházat. Lapunk… Tovább olvasom