Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Regisztrációs jegy márciustól

A Tisza Volán Zrt. március 1-jétől helyközi és távolsági járatain a díjmentesen utazók számára érték nélküli regisztrációs jegyet állít ki.
A közlekedési társaság azt kéri, hogy az utasok felszálláskor mutassák fel díjmentes utazásra jogosító okmányaikat, és közöljék az utazás célállomását. A gépkocsivezetőtől kapott díjmentes regisztrációs jegyet őrizzék meg az utazás végéig, ellenőrzéskor pedig mutassák fel. Bővebb információ a www.tiszavolan.hu oldalon.

Olvasóink írták

 • 7. zozi_84 2010. május 28. 11:43
  „Amennyire én tudom:
  Lényegében nincs ingyenes vagy kedvezményes jegy illetve bérlet. Olyan van, hogy valaki helyett részben vagy egészben az állam fizet. A kedvezményes jegyekkel, bérletekkel nincs gond, mert pontosan tudható mennyit, mennyiért adtak el, tehát az is kiszámolható, hogy ezekhez mennyit kell raknia az államnak. Az ingyenutazók számát viszont eddig csak becsülték. Viszont a válság miatt már nem szeretne a költségvetés többet kiadni a kompenzálásra a ténylegesnél, a közlekedési társaságok (Volán, MÁV) pedig érthetően nem szeretnének kevesebb ember után pénzt kapni, mint amennyi a tényleges utas.
  A megoldás tehát egy szimbolikus jegy, ami viszont lehetőséget ad a pontos szám meghatározására, és mivel a célállomás is rákerül (az induló állomás ugye adott), tudható, hogy hány kilóméteres jegyet nem vett meg a kedvezményezett, milyen áron, tehát, hogy mennyit kell fizetnie állambácsinak az utas után.”
 • 6. Timcsike 2010. február 26. 14:09
  „.."közöljék az utazás célállomását." Ki a francnak van köze ahhoz hogy hova utazom?
  ilyen hülyeséget mint ez a regisztrációs jegy!”
 • 5. tom64 2010. február 26. 09:12
  „A regisztrációs jegy bevezetése remélhetőleg az első lépés a teljeskörű ingyenesség megszüntetése felé.”
 • 4. tom64 2010. február 26. 09:09
  „Valóban,mindenkinek fizetnie kellene a tömegközlekedésért.Ezt a jelenlegi kedvezményt nálunk sokkal gazdagabb országok sem engedhetik meg maguknak.A jelenlegi állapot komoly költségvetési kiadást jelent.
  Esetleg alkalmazni lehetne a rászorultság elvét -csak a valóban! rászoruló utazhasson ingyen -,de ez nehezen kivitelezhetőnek tűnik.Talán a nyugdíjszelvényen szereplő összeg lehetne a támpont.”
 • 3. daveedbrown 2010. február 25. 15:54
  „szerintem ez az egséz regisztrációs jegy hülyeség”
 • 2. shalomka 2010. február 25. 14:12
  „magát a díjmentességet kellene megszüntetni, igenis mindenki, legalább részben járuljon hozzá a tömegközlekedéshez. az is felháborító hogy az ingyenes jegy miatt az öregasszonyok buszon szállítják a baromfikat a piacra”
 • 1. soligor 2010. február 25. 13:55
  „:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 bódéból árulják a malacságokat

50 kereskedő árulja toros portékáját és pálinkáját a holnap kezdődő I. Szegedi Toros Pálinkafesztiválon, a Széchenyi téren. Tovább olvasom