Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Réka a nézők közelében

Szeged - Nézőként is régi vágya volt a szegedi szabadtéri, először mégis fellépőként érkezett a Dóm térre Herczeg Flóra, az István, a király Rékája. A vasárnapi előadást saját teljesítménye alapján jobbnak ítéli, kedvenc dalai a Halld meg uram a kérésem! és az Elkésett békevágy.
Mindig szeretett volna a Szegedi Szabadéri Játékokra nézőként eljutni Herczeg Flóra. Az első találkozás a Dóm téri színpaddal azonban ennél jobban sikerült: a jubileumi István, a király Rékájaként érkezett Szegedre az egri lány.

– Jó volt az arénában is, de a Dóm téren érezni lehet a nézők közelségét – emelte ki a szegedi helyszín előnyét. Két előadáson vannak túl az ötből, Flóra a vasárnapit jobbnak ítélte, legalábbis saját teljesítménye alapján. Kedvenc dalai a Halld meg uram a kérésem! és az Elkésett békevágy – ebbe a jelenetbe lóháton érkezik. Szombaton a lovat be kellett vezetni a színpadra, vasárnap már tudta a „szerepét" Álmos.

– A színpad ilyenkor a fénytől úgy néz ki, mintha lila bársonyszőnyeg lenne leterítve. Ez annyira idegen számára, hogy megijed tőle. A gazdái ezért azt eszelték ki, hogy elhozzák a pálcát. Kicsit tart tőle, ahogy minden ló, ezért ha látja a pálcát, kevésbé hisztizik. A vasárnapi előadáson egy kicsit rácsaptak a fenekére. Mint akit puskából lőttek ki, olyan szép tüzesen ment be a színpad közepére, meg voltam elégedve vele.

Flóra egyébként gyakorlott lovas, de ennek ezúttal nem sok hasznát vette, Szikora János rendező ugyanis arra kérte, ne ösztökélje a lovat, mert az nem mutat jól a színpadon.

Mivel Szegeden nincs másik szereposztás, Flóra nem bulizással lazít.

Színházi közegben először lép fel Herczeg Flóra. Fotó: Schmidt Andrea
Színházi közegben először lép fel Herczeg Flóra.
Fotó: Schmidt Andrea

– Még nem merem elengedni magam. Tudom magamról, hogy ha három órán keresztül beszélgetek, nevetek, különösen egy füstös helyen, akkor elmegy a hangom.

Ezért inkább barátjával sétálgat Szegeden – a fiú hétfőn meglátogatta –, hiszen Flóra szerint „gyönyörű a város, jó itt lófrálni".

A Társulat tagja az Istvánnal először lép fel színházi közegben, énekesként azonban már gyakorlottnak számít, hiszen együttese, a Narco Polo számtalan fesztiválon és klubban látható.

– Szeretném minél több ember fülébe becsempészni a magyar népdalok dallamát, érzelemvilágát. A dalokat hol bulizós, hol nagyon szép formában dolgozzuk föl. Amíg A Társulat tartott, kicsit döcögött a dolog, más énekessel is felléptek a srácok, nem akartam, hogy leálljon a zenekari élet azért, mert én nem vagyok. Most már a nagylemezre koncentrálunk, ősztől turnézunk, remélem, Szegedre is eljutunk. A lemez karácsonyra jelenik meg, de megváltoztatjuk az együttes nevét Herczeg Flóra és a valamire. Még nem döntöttünk.

Ünnepi előadás a szerzőpárossal

A rockoperát ma, szerdán és csütörtökön láthatják még a szegedi szabadtéri színpadán. A darab ünnepi, augusztus 20-i előadásán színpadra áll a két szerző, Szörényi Levente és Bródy János is. A Társulat tagjainak közreműködésével készült István, a király CD négy hét alatt aranylemez lett, az aranylemezeket a kiadó a 16-i bemutatón adta át. A budapesti Papp László Sportarénában felvétel készült a darabról, ezt augusztus 20-án vetíti az MTV.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legendás a tápai háromkilós

Szeged - Az aratóünnepségek eltűntek, a népszokás azonban megmaradt: az újbúzából új kenyér sül. A… Tovább olvasom