Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Rekordbevétel a szabadtérin

Minden idők legsikeresebb szabadtéri évadját zárták a hét végén. A nézőszám és a bevétel tekintetében rekordot döntöttek. Botka László polgármester szerint jó döntés volt, hogy szétválasztották a színházat és a szabadtéri játékokat.
Fotó: Frank Yvette
A Kerényi Miklós Gábor rendezte Rómeó és Júlia című musical minden este telt házzal ment – igazi közönségsiker volt. Mint ahogy a Nabucco és a Csárdáskirálynő is. Eredetileg hat előadást terveztünk a Rómeóból – mondta lapunk érdeklődésére Bátyai Edina –, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy egy hetediket is be kellett iktatnunk. A Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Közhasznú Társaság ügyvezetője elmondta: a musical két előadásán 800-800 sétálójegyet adtak el. Az igazgató elégedett az idei évaddal, pontos adatokkal – mint mondta – csak a jövő héten tud szolgálni. Bátyai Edina hangsúlyozta: kollégái áldozatos munkát végeztek, és – bár nem volt igazi nyár – az időjárás is kegyeibe fogadta a dómszínpadi sorozatot.

A bevétel minden reményüket felülmúlta. A játékok kezdetekor 185 millió
Rugalmas és profi

– Nagyon elégedett vagyok, hiszen már az első évad bebizonyította: jó döntést hoztunk, amikor tavaly ősszel szétválasztottuk a színházat és a szabadtéri játékokat – mondta érdeklődésünkre Botka László. A polgármester szerint a nézőszám és a bevétel tekintetében rekordot döntött a kht., amely rugalmasan és profi módon működtette a fesztivált. Botka László szerint így kell dolgoznia egy közhasznú társaságnak, mert ma már egyre több nyári fesztivállal kell versenyre kelni.  
forinttal terveztek.

– Noha a bevétel jócskán a tervezett felett van, növekedtek a kiadásaink is a pluszelőadással, a DVD-felvétellel és az újszegedi szabadtéri színpad előadásainak finanszírozásával – mondta Bátyai Edina. Az ügyvezető szerint az agresszív reklámkampány megtette hatását. Idén a reklámra és a marketingre költségvetésük 5 százalékát fordították, jövőre azonban 10-re szeretnek ezt feltornázni. Tervezik, hogy 2006-ban visszahozzák a Dóm térre a közönség és a szakma köreiben is nagy sikert aratott Csárdáskirálynőt. A kht. jövő évi üzleti tervét várhatóan szeptemberben tárgyalja és fogadja el a közgyűlés, ezután azonnal elkezdik a szervezést.

– A vendéglátást és a beléptető rendszert mindenképpen fejleszteni kell jövőre. Mindemellett több műszaki beruházást is megvalósítunk, kicseréljük például a nézőtér járólapjait, és felújítjuk a szociális helyiségeket a színpad alatt. A Páholy című újságból, amelynek a kiadói joga májusban került hozzánk, társasági lapot szeretnénk csinálni. Van tehát feladat bőven – foglalta össze a tennivalókat Bátyai Edina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcalányokat keres a szegedi adóiroda

Harmincféle köztartozást hajthat be rajtunk a városi adóiroda. A tételek között olyan… Tovább olvasom