Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Rekordkísérlet a Tiszán, Szegednél

Ha az időjárás kedvez, több száz vízi jármű indul útnak a Tisza szegedi szakaszán szombat délelőtt, hogy a lehető leggyorsabban megtegye a Maros-torkolat és az árvízi emlékmű közötti távot oda-vissza.
A víz világnapja alkalmából rendezett verseny célja, hogy népszerűsítse a szabadidős vízi sportot, és felidézze a régi tiszai versenyek hangulatát – mondta Kipper György, a verseny szervezője. A megmérettetésre éppen ezért nemcsak a profi versenyzőket várják, hanem a fiatalokat és az idősebbeket is, akik korábban rendszeresen járták a vizet, és most nosztalgiáznának egy kicsit.

A szombati versenyre várnak minden emberi és természeti energiával hajtott vízi járművet, amely külső segítség és motorizáció nélkül halad. Neki lehet vágni a mintegy 8 kilométeres távnak a vitorlások mellett kajakkal, kenuval, halászladikkal, sőt ha vállalkozó akad, akár vízibiciklivel is. A rendezők az előzetes jelentkezések alapján száz-kétszáz indulót várnak, akik egypercenként rajtolnak majd, így egyszerre hatvan-nyolcvan egység is halad majd a szegedi Tisza-szakaszon. A távot eddig leggyorsabban 35 perc alatt tették meg, az idők most várhatóan egy óra körül alakulnak majd, mivel erős a folyó sodrása, s keleti szelet jósolnak, ami igencsak megnehezíti majd a vitorlással indulók dolgát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj tovább csökkentette a vizsgálatok népszerűségét

A betegségek megelőzésének, korai felismerésének fontos feltétele egy-egy szűrővizsgálat – bár… Tovább olvasom