Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Rémtörténetek a pisztolylövés nyomában

Szeged - Napok óta vadabbnál vadabb történetek keringenek a szegedi Bálint Sándor utcában szerda délelőtt történt rendőrségi akcióról, amikor is tucatnyi koszovói férfi, nő, gyerek és egy szerb embercsempész üldözése és elfogása közben elsült egy pisztoly.
– Azt hittük, hogy kirabolták a Tescót, és a rablókat üldözik. Éppen az áruházból jöttem ki, és az iskola felé tartottam, amikor két sötét bőrű, menekülő férfit láttam. A rendőrök kiabálására mindketten megálltak, az egyik benyúlt a zsebébe. Erre az utánuk rohanó két, álarcos rendőr pisztolyt vett elő, mire a két férfi ismét futni kezdett, a rendőrök utánuk. Az egyik rendőr a földbe lőtt. Hatalmasat durrant, mindenki megijedt. Többen futásnak eredtek. Közben a Tesco parkolója és a körforgalom felől is álarcos rendőrök jöttek. Másnap olvastam a Délmagyarban, hogy 12 koszovóit és egy embercsempészt fogtak el a házunk előtt – meséli a szegedi Bálint Sándor utcában, a Dugonics András Piarista Gimnázium és a Tesco Áruház közötti területen szerda délelőtt tíz óra körül történt rendőrségi akcióról egy középkorú asszony, aki csak annyit árult el magáról, hogy a közelben lakik, és Annának hívják.

A gimnáziumban tegnap délelőtt azzal fogadtak bennünket, tudják, hogy „az ilyenre azt szokták mondani, olyan volt, mint egy akciófilmben, de ez tényleg olyan volt". Pótvizsgáztattak, amikor egy hatalmas durranást hallottak. Mindenki megállt, a bátrabbak odamentek az ablakhoz, és kikukucskáltak. Rohanó, álarcos rendőröket láttak, két férfi után futottak, utolérték és leteperték őket. Tőlük nem messze hárman feküdtek a földön, mellettük kommandósok álltak.

Vizsgálat

Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy a lőfegyver véletlenül sült el, az egyik rendőr – miközben a pisztolyát vissza akarta tenni a tokjába – a földbe lőtt. Senki nem sérült meg.

– Én éppen a garázsajtót nyitottam, amikor csattanásszerű hangot hallottam. Megfordultam, láttam, hogy három csuklyás rendőr két férfit üldöz, az iskola felé rohantak. Mondtam is magamban, hogy a kissé testes kommandósok úgysem érik utol őket, de tévedtem. Valószínűleg szemből is jöttek rendőrök, mert a menekülők megálltak – eleveníti fel az akció egyik részletét Adorján István.

A középkorú férfi is hallott rémtörténeteket, de az semmi ahhoz képest, amit a szomszédjai és a környéken lakók beszéltek. Volt, aki azt mondta, drogterjesztőkre csaptak le, és az is elterjedt, hogy rendőröket lőttek agyon.

Később kiderült, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési és felderítő osztályának civil és egyenruhás nyomozói és kommandósai 12 koszovói állampolgárt és egy szerb embercsempészt fogtak el. Aznap, pontosabban 24 óra alatt a megyében velük együtt összesen 41 határsértő került rendőrkézre.

A kutyás szemtanú

A Tesco Bálint Sándor utca felőli bejáratánál tegnap is ugyanaz a biztonsági őr volt szolgálatban a kutyájával, aki szerdán is. Megkérdeztük, látta-e az akciót, azt válaszolta: Mindent láttam. Megkértük, mesélje el, mire úgy reagált: Amit láttam, az bizalmas információ! Amikor megkérdeztük, hogy kinek a bizalmas információja, azt mondta: Hát az enyém!

Olvasóink írták

 • 6. Éljen W4! 2008. augusztus 30. 17:50
  „Fogadjunk, hogy te irtányítottad az akciót vagy te lőttél!
  Mind a kettő jó!!”
 • 5. walaki 2008. augusztus 30. 16:58
  „Nézzük pozitívan!
  Csempész lakat alatt.
  Migránsok táborban.
  Senki sem sérült meg.
  A környéken lakók sem unatkoztak.”
 • 4. VV4 2008. augusztus 30. 14:35
  „Vétlen lövés volt, bármikor előfordul. Azért ment a földbe, mert a rendőr szabályosan tartotta azt futás közben. Történt egy kis balf.szság, a lényeg, hogy senkit nem ért baj. Az emberek meg ennél kisebb ügyből is csináltak már gigászi pletykákat...ha egyszer unatkozik a panellakó. Egyébként meg minta-akció volt, felderítéssel, realizálással, mindenestül. Legalább ez a szutyok nem hoz több banditát az országba. Ezért kellett ezeknek saját ország?!”
 • 3. JÓSHKA 2008. augusztus 30. 13:58
  „ÉS HA VALAKIT SEGGBE LŐTTEK VOLNA?
  a KUTYÁS BIZTONSÁGIBUNKÓT ISMEREN, NAGYON GÁZ, HÚÚÚÚ
  A FÖLDET NÉZI MINDIG. SENKI NEM TUDJA, KI ALKALMAZZA, DE OLYA, MINT RÉGEN AZ ÖNKÉNTERENDŐR-MUNKÁSŐR-KEVERÉK”
 • 2. Joska 2008. augusztus 30. 11:13
  „Nem értem, mit kell ekkora felhajtást csinálni ebből! A határsértő a zsebébe nyúlt, a rendőr nem tudhatja, nem akar-e vmi fegyvert kirántani onnan, ezért persze, hogy előveszi a pisztolyát. Később a FÖLDBE lőtt, ez akár figyelmeztető lövés is lehetett volna, ha meg véletlen sült el, hát istenem, nem célzott lövés volt, akkor meg mi a probléma?”
 • 1. che 2008. augusztus 30. 09:47
  „Éljen a liberalizmus, a NAGY demokrácia...Mindent és mindenkinek meg lehet engedni hogy azt csináljon amit akar ! Így egyre több "akciófilm" lesz látható az utcán !!! A baj csak az hogy az áldozatok itt a forgatás után nem kelnek fel !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadesés élménye

Szeged - Ismét igazi csemegét kínál a nézőknek a Negyedik Dimenzió magazin legfrissebb adása. Egy… Tovább olvasom