Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Rendbontó hajléktalanok miatt kellemetlen hely a Honvéd tér

Rendbontó hajléktalanok miatt kellemetlen hely a Honvéd térFotó: Karnok Csaba
Fényes nappal, a játszó gyerekek előtt végezte nagydolgát egy férfi a hét elején a Honvéd téren. A környéken dolgozók szerint ez egyáltalán nem meglepő.
Felháborodott levelet kaptunk a közelmúltban egyik olvasónktól, aki képeket is mellékelt hozzá. A két,  mobiltelefonnal készült fotón az látható, hogy egy férfi letolt nadrággal, guggolva végzi nagydolgát fényes nappal a Honvéd téren. A képek kora délután készültek, a játszótéren éppen gyerekek játszottak, mászókáztak,  szaladgáltak. Olvasónk később elmondta, hogy a férfi, aki a környéken jól ismert hajléktalan, szemmel láthatóan részeg volt, összevissza dülöngélt, miközben próbált könnyíteni magán. Szerdán, amikor kimentünk megnézni, hogy milyen állapotok uralkodnak a téren, nem kellett sokat gyalogolnunk, hogy egy éppen az egyik padról
leeső hajléktalanba fussunk. Próbáltuk tőle megkérdezni, hogy mióta él az utcán, és mi okozta a bajt, hogy oda
került, de sajnos nem lehetett vele beszélni, ő sem volt józan. Ekkor egyébként ő volt az egyetlen a környéken, de az egyik taxis szerint csak azért, mert már napok óta szakadt az eső, és gyakorlatilag víz alatt volt a teljes tér. A taxis férfi azt is elmondta, hogy a hasonló esetek rendszeresen előfordulnak.

– Ha jó idő van, itt fekszenek a padon, de nem szól rájuk senki. Nem látni se parkőrt,  se senkit, aki rendre utasítaná őket – tette hozzá a férfi. Gyakorlatilag ugyanezt mondta el a téren található pékség egyik eladója. Ő hajnalban jár dolgozni, és egész nap látja, mi történik.
A taxis szerint ha jó idő van, több hajléktalan is él a Hovéd téren. Fotó: Karnok Csaba
A taxis szerint ha jó idő van, több hajléktalan is él a Hovéd téren. Fotó: Karnok Csaba
– Itt vannak a hajléktalanok hajnaltól közvetlenül velem szemben a padon. Itt isznak, és folyton részegek. Hárman-négyen szoktak lenni, már felismerem őket – mondta az eladó, aki szerint a környéken lakók is panaszkodnak, mert szinte mindenkit zavarnak a hangoskodók. Éppen egy évvel ezelőtt írtuk meg, hogy a Mérey utca egyik udvarában nagy- és kisdolgukat végző, szerelmi életet élő, ittas és hangoskodó hajléktalanokra
panaszkodnak a társasház lakói. A ház lakói és az épület melletti patika dolgozója akkor azért kereste meg szerkesztőségünket, mert megelégelték, hogy tehetetlenek a belső kertbe és a kapualjukba beköltöző és ott
dolgukat végző hajléktalanokkal szemben.

– Igazuk van a lakóknak, de én erre a problémára nem látom a megoldást. Kitiltani nem lehet a hajléktalanokat. Vizelni közterületen vagy más magánterületén most is tilos, de nem állhat minden hajléktalan mellett egy rendőr– mondta akkor lapunknak Binszki József képviselő.
Köztisztasági szabálysértés

Ha valaki az utcán végzi el a dolgát, az ellen a rendőrség köztisztasági szabálysértés miatt indíthat eljárást. A törvény egészen pontosan úgy szól: aki a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi, szabálysértést követ el, amely miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr, az önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó termőföldeken a mezőőr is kiszabhat helyszíni bírságot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas képeken a Szőke Tisza táncverseny

Mozgalmas képeken a Szőke Tisza táncverseny
A versenyzők szombat este kápráztatták el tánctudásukkal a szegedieket. Tovább olvasom