Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Rendezett parkok, bicikliutak hiányoznak

Fogadóóra címmel sorozatot indítottunk, hogy pontosabb képet alkothassunk arról, mi történik Szegeden. Ezen a héten a 16-os körzet Glattfelder tér–József Attila sugárút–Retek utca–Szilléri sugárút–Hajós utca határolta részét járjuk be. Csütörtökön Nagy Sándor alpolgármestert, a körzet önkormányzati képviselőjét faggatjuk. Kérdezzen Ön is!
Kérdezzen Nagy Sándortól!

Feltesszük a cikkünkben elhangzott kérdéseket a Szeged 16-os körzet önkormányzati képviselőjének, Nagy Sándornak. Szerdán 14 óráig várjuk az Ön felvetéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az online@delmagyar.hu címen és a Csörög rovat 06-30/218-1111-es számán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtökön élőben követheti a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.

– Rekkenő hőség van, másra nem tudok most figyelni – hárították el a válaszadást középkorúak és idősebbek, amikor megkérdeztük, szeretnek-e a belvárosban, illetve Felsővároson lakni. „Minden karnyújtásnyira van." „Remek a tömegközlekedés" – tették hozzá a belvárosiak, amikor meggyőztük őket, hogy időjárásügyben biztos nem az önkormányzati képviselőjük, Nagy Sándor alpolgármester az illetékes.

A felsővárosiak szintén a közlekedést, valamint a javuló közbiztonságot és a sok üzletet dicsérték. A kívánságlistához is bőven volt javaslatuk. A Glattfelder téren beszélgető háziasszonyok a tér összetört és gazos díszburkolatát mutatták. Sokallják a kutyagumit az utcákon, és szeretnék rendbe tetetni a Bertalan híd alatti terültetet, ahol most hajléktalantanya áll. A József Attila sugárút bicikliútjára és a platánsor közti kopár területre is költenének. Több játékot szereltetnének fel a nagyobbaknak a Szent György téri játszótéren. Átgondolatlannak tartják a plébánia mögötti zöld területet a dühöngővel. Ötletük is van rá: gondozott parkot, benne felnőttjátszóteret és kiülős sütegetőhelyet szeretnének.

A felősvárosiak szívesen lecserélnék az eldugott játszótereken lévő régi vasjátékokat is. Fotók: Frank Yvette
A felősvárosiak szívesen lecserélnék az eldugott játszótereken lévő régi vasjátékokat is. Fotók: Frank Yvette

– Mikor újítják fel a Debreceni utca burkolatát? Olvastuk, hogy megvan rá a pénz – kérte számon a körzet nagykörúton túli részében egy házaspár. A Kemes utcában sétálók az egyik Szilléri sugárúti tízemeletesre mutattak. Állításuk szerint többször jelezték a rendőrségen, hogy ott egy nő drogot terjeszt, és a kuncsaftjai a lépcsőházat rondítják tele. Az ellenőrzések hatására ideig-óráig javult a helyzet, aztán mintha mi sem történt volna.

A Kemes utcaiak a padokon alvó, odapiszkító, szemetelő hajléktalanokra panaszkodtak, mert alapos fertőtlenítés nélkül használhatatlanok a padok. Parkot, játszóteret kérnének. Szidják a felelőtlen kutyásokat is, akik póráz nélkül sétáltatnak, és széthagyják a kutyagumit. „Szemétszurkálókat" látnak a környéken, de hiányolják az alaposabb takarítást. Járdáik felújítására és a lelógó faágak kezelésére kaptak már ígéretet, de más nem történt.

Ronda a Glattfelder tér töredezett díszburolata.
Ronda a Glattfelder tér töredezett díszburolata.

– Eldugott helyen vagyunk. Lakni jó itt, de mintha pont emiatt el is lennénk felejtve – tette szóvá egy kisgyerekes család a Retek utcán túli Bite Pál utcában.

– Le kellene végre cserélni a játszótér vasjátékait, mellé csobogót is elfogadnánk. A dühöngő, a sok járda és belső utca is javításért kiált. Lemaradtunk valamiről? Nyilatkoztak a Retek utcai bicikliút javításáról, mégsem veszünk észre változást. A Retek utca 16.-nál lévő játszóhelyet is bővítenénk. Az is érdekelne, hogy önkormányzati képviselőnk, aki egyben fejlesztési alpolgármester is, lobbizik-e még az uniós fejlesztések között ennek a városrésznek a felújításáért. Tarján rekonstrukciójakor nagyon fogadkoztak, hogy folytatják, azóta viszont csak Odesszáéról hallunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárkibármikor után Bakfitty

A szentesi drámai tagozatos egykori diákok, Pintér Béláék, a k2 és a Metanoia Artopédia produkcióival folytatódik ma a THEALTER Fesztivál. Tovább olvasom