Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendhagyó József Attila-est az SZTE-aulában

József Attila és Vágó Márta kapcsolatáról szól Sipos András Édösöm című drámai levélkölteménye, amit Trill Zsolt és Tóth Ildikó előadásában ma 19 órától hallgathat meg a közönség az SZTE-aulában.
Trill Zsolt és Tóth Ildikó, a rendhagyó József Attila-est két szereplője. DM/DV-fotó
Vágó Márta, József Attila ifjúkori szerelme és menyasszonya csak a hatvanas évek második felében szánta rá magát, hogy közreadja a költővel kapcsolatos emlékeit és kettejük gazdag levelezését. Sipos András e dokumentumok és József Attila 1928-ban írott, jórészt a Vágó Márta-szerelem ihlette versei felhasználásával készítette el drámai levélkölteményét, amely képet ad nemcsak a József Attila életében oly fontossá vált kapcsolatról, hanem előrevetíti azt a drámát is, amely a költőnek a nőkhöz, a szerelemhez való viszonyát a későbbiekben is jellemezte.

...és Tóth Ildikó, a rendhagyó József Attila-est két szereplője. DM/DV-fotó
Az Édösöm című rendhagyó produkciót felolvasó- színházi előadásban mutatja be az egyetemi őszi kulturális fesztivál programsorozatában a költőt megszemélyesítő Trill Zsolt és a Vágó Mártát játszó Tóth Ildikó. A zene Faragó Béla munkája, a dramaturg Márai Enikő és Radnóti Zsuzsa, az előadást Novák Eszter rendezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életeket is menthet a gázszerelő

Itt az újabb fűtési szezon. Kétévente célszerű átvizsgáltatni a ház kéményét, gázkészülékeit. Rossz… Tovább olvasom