Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Rendkívüli intézkedésekre számíthat Szeged a szúnyoginvázió miatt

Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten.
Mukics Dániel emlékeztetett: április 30-a óta 570 településen, összesen 251 ezer hektáron irtották a vérszívókat. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig.

Hozzátette: országszerte rovarszakértők vizsgálják, hogy hol van a legtöbb a vérszívó, s a gyérítést azokra a településekre koncentrálják.

Arról is beszámolt, hogy a viharos, esős időjárás miatt több településen is elmaradt a múlt héten a permetezés. Ezért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Dunaújváros térségében és Kecskeméten pótló kezelések lesznek. Továbbá Szegeden a kiemelt szúnyogártalom miatt rendkívüli beavatkozásra lehet számítani pénteken. A Tiszán a hét végén megkezdődött a tiszavirágzás, amelyet figyelemmel kísérnek a szakemberek. A kérészek rajzása által érintett területen csak akkor kezdődik meg a permetezés, amikor ez már nem veszélyezteti a védett rovarokat. A Kérészek rajzása, valamint az időjárás befolyásolhatja a gyérítés időpontját.

Az, hogy melyik településen mikor permeteznek, nyomon követhető a katasztrófavédelem weboldalán – közölte Mukics Dániel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden délelőtt egy kis ideig szünetel a határforgalom Röszkén

Kedden délelőtt egy kis ideig szünetel a határforgalom Röszkén
Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti… Tovább olvasom