Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 1°C Még több cikk.

Rendkívüli ivóvízhálózat mosatás Újszeged és Szőreg területén

A Szegedi Vízmű Zrt. az ivóvízhálózat rendkívüli mosatását végezte és végzi Újszeged és Szőreg területén 2018. november 14-ig, nappal 09:00 és 15:00 óra között, a városrészekben tapasztalt fogyasztói vízminőségi problémák mérséklése érdekében.
Az utóbbi időben jelentősen megnövekedtek lokálisan a vízminőségi problémák, döntően Újszeged és Szőreg területén.

A vízminőségi problémák oka egyrészt a kiépített víztisztítási technológiák sajátosságára vezethető vissza: bizonyos időnként le kell állítani (pl. tisztítás, fertőtlenítés miatt) egy-egy ivóvíztisztító telepet. Ilyenkor az egyes telepeken kitermelt és a hálózatba érkező vizek keveredése vaskicsapódást eredményezhet. A vaskicsapódás zavarossággal, sárga, barna elszíneződéssel jár.

A kicsapódott vas a beépített vízszűrőkben nagyon gyorsan összegyűlik, illetve felhalmozódhat a vízmelegítőkben is, ilyen esetekben szükséges és fontos a belső ivóvíz-hálózati rendszer gyakori, rendszeres karbantartása, tisztítása is.
 
A vízminőségi problémák jelentkezését követően a Szegedi Vízmű azonnal megkezdte az ivóvízhálózat rendkívüli mosatását.
 
A hálózat tisztítása során átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A munkálatok következtében a víz zavarossá válhat. A víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt, vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet.
 
Kérjük a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!
 
Amennyiben a hálózat mosatását követően is észlelnek vízminőségi problémát, kérjük, hogy hívják Társaságunk éjjel-nappal hívható hibabejelentő telefonszámait: 62/55 88 55, 06/80 82 88 82, 62/420 155.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térjen ki Maga a kerékpárral! Ez gyalogút! - Nem tud mit kezdeni egymással gyalogos és biciklis a Glattfelder téren

Térjen ki Maga a kerékpárral! Ez gyalogút! - Nem tud mit kezdeni egymással gyalogos és biciklis a Glattfelder téren
Újabb idényt élt meg a szegedi kerékpáros közlekedés egyik legidegesítőbb helye. Tovább olvasom