Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Rendőri esküt tettek a határőrök

Szeged - Százhúsz határőr tette le a rendőri esküt szerda délelőtt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. Az integrált szervezet létszáma ezerszázról ezernyolcszázra növekedett. A megyében nem fordult elő olyan eset, hogy a határőrök nem fogadták volna el a rendőri kinevezést, viszont többen is a nyugállományt választották.
Ünnepélyes esküt tettek ma délelőtt a határőrségtől a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába került határőrök. A rendőr-főkapitányság épületében százhúszan mondták el a rendőri eskü szövegét. A jelenlévőket Lukács János megyei főkapitány és Németh Károly rendészeti igazgató köszöntötte.

Rendőri esküt tettek a határőrök.
Fotó: Frank Yvette

A Csongrád megyei rendőrség állományába január 1-jével több, mint hétszáz határőr került. A kirendeltségek végrehajtó állománya az alegységeknél tette le a hivatalos esküt. A megyében nem fordult elő olyan eset, hogy a határőrök nem fogadták volna el a rendőri kinevezést, viszont többen is a nyugállományt választották.

Olvasóink írták

 • 15. Tótum 2008. január 03. 09:09
  „Azért mert 100-ból mondjuk 10 határőr vagy rendőr korrupt, még nem biztos, hogy a másik 90 is az. Az ország pedig nem a rendvédelmi dolgozók egy kisebbségi részének korrupciója miatt tart itt, hanem mondjatok egy olyan milliárdos közbeszerzést, tendereztetést az utóbbi 10 évből, amelyet nem kísértek botrányok! (csak példának: Gripen vs. F16, MÁV beszerzési balhék, autópályák, stb.). A hal itt is a fejétől bűzlik, és az állítólagos rendőri korrupció semmi a fentiekhez képest. Mellesleg a rendőri korrupcióhoz minimum 2 ember kell, vagyis kell egy vesztegető is...(aki ugye nem rendőr, de ilyenkor talán a leghangosabban emeli fel a szavát)...”
 • 14. El Nyomottka 2008. január 03. 08:40
  „Egyébként most hallottam, hogy a határőrök igazából csak névleg lesznek rendőrök, mert továbbra is határrendészeti feladatokat fognak végezni. Szóval a közlekedési morál és közbiztonság ugyanolyan szar marad...”
 • 13. El Nyomottka 2008. január 03. 08:34
  „Nyilván vannak tisztességes határőrök is, de a lényeg az, hogy az ország korrupciós értékeivel dobogósok vagyunk Európában, és a határőrök rendőrré avanzsálása ezen egyértelműen csak rontani fog.”
 • 12. Giza 2008. január 03. 08:16
  „Mielőtt véleményt nyílvánít bárki is közületek: abba belegondoltatok már, milyen kellemes éjszaka a vaksötétben 10-12 órán át kint a mezőn sétálgatni a -5, -10 fokban? Vagy amikor Ti éppen a karácsonyi csomagjaitokkal bíbelődtök (és az irományaitok alapján azt is megkérdőjelezem, hogy örömmel teszitek ezt), milyen kellemes dolog a szolgálatban a riasztást lesni? Persze, most gondolhatjátok, hogy ők választották ezt a szakmát. Ez igaz. Ti mivel foglalkoztok egyébként? Biztosan azt csináljátok, amit szeretnétek? Biztosan tökéletesen látjátok el a feladataitokat? Baromira könnyű negatív kritikával illetni másokat. És igen, kedves lelketlen, ménkű nagy eszem van de képzeld, sikeres is vagyok. Mint ahogyan az említett határőr ismerőseim is azok: gyerekeket nevelnek, családjuk van, ami ebben az országban komoly sikernek számít.”
 • 11. TATI 2008. január 03. 06:57
  „RENDJÉN TALÁLOM A RENDŐRI ÁLOMÁNY NÖVELÉSÉT! DE A KÉRDÉS AZ? MIÉRTNEM TALÁLKOZIK A POLGÁR GYALOGOS RENDNEK ŐRÉVEL? EHEZ NEMKELL ÜZEMANYAG PÉNZ A JÁRŐR SZOLGÁLATHOZ!! EZEKUTÁN,LESZNEK MAJD GYALOGOS,RENDNEK ŐREI? VAGY AZ ÁLOMÁNY MÉGTÖBB SZOLGÁLATI AUTÓ FOGJA MEGILLETNI? HÁT KINEKIS A PÉNZÉBŐL?? NAMEGHÁT, A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA GYALOGOS RENDŐRT CSAK AKKOR LÁT A POLGÁR AMIKOR HEJSZINEL ÉS HA BALHÉVAN AZ UTCÁN INKÁBB FEJELFORDÍTÁSSAL VESZ RÓLA TUDOMÁST MINTHOGY KEMÉNYEN KÖZBELÉPNE!! ENNYIT ERRŐL! NAMEG AZ ESKÜ? A HATÁRŐRSÉG,NEMA B M_HEZ
  TARTOZIK? HA IGEN MINEK A KÜLÖN ESKÜ??? JAA ERRE VAN PÉNZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HÁT IGEN EZMÁRCSAK ÍGYVAN ADJUKMEG A MÓDJÁT!”
 • 10. Ilonka 2008. január 02. 21:03
  „kellenek a rendőrök, elég ha a huliganizmusra - dóm téri jászol, mtv székház feldúlása, stb. - gondolunk.”
 • 9. blossom 2008. január 02. 21:02
  „es nem lesz vege a KORRUPCIONAK akik eddig is csaltak mert hat kell a nyari nyaralasra,nyaralora,az asszony mukormere,stb ..szoval keszitsetek rohano emberek a zsebetekett meg tobb farkas lett.sajnalom de az unio ezert fogja valamilyen szinten levenni a kezet magyarorszagrol mert akkora a korrupcio hogy nem tud bizni!!!”
 • 8. lelketlen 2008. január 02. 20:20
  „igen.és ha szükséges igen.most még egy kicsit nyuszik,de a régebbi EU-s kollágáik őket is megtanitják bizonyos helyzetek - nem a disznó mondja meg,mikor lesz a disznóvágás -kezelésére.”
 • 7. Ellenzéki 2008. január 02. 20:05
  „Ezek is szolgálnak és vernek?!”
 • 6. diégo 2008. január 02. 19:41
  „én kis naivita azt hittem, hogy " rendőrség " és " határőrség " egy az eskü " a dolgozo népet és hazámat szolgálom " ezek szerint tévedtem hát ez van........”
 • 5. lelketlen 2008. január 02. 19:25
  „hát igen.a nem sikeres,de ménkű nagy ésszel megáldott emberek ÖNIGAZOLÁSA a mindenki lop,csal csak én nem.szánalmas.”
 • 4. Giza 2008. január 02. 18:19
  „Miért gondoljátok, hogy minden határőr korrupt?
  Én is ismerek határőrt, határőröket még Baranya megyében is és elhihetitek, nem kacsalábon forgó palotában élnek.
  Engem felháborít ez a fikázós általánosítás. Ezért tart itt ez az ország.”
 • 3. kormányzó 2008. január 02. 17:46
  „el nyomottka igazad van, én is ismerek elég határört, akik szép nagy kertesházakat építettek fel "szülöi" segítséggel, dehát ez így van a pénz a pénzhez gurul a korrupt határör meg a rendörséghez csatlakozik ;-(....”
 • 2. El Nyomottka 2008. január 02. 15:06
  „Tudom, hogy kevés a rendőr, de biztos hogy jó ötlet volt határőröket felvenni a -már amúgy is korrupt- rendőrség állományába? :-/

  Van néhány határőr ismerősöm, de őszintén szólva a taknyos zsepimet se bíznám rájuk... A határon nem lopták szarrá magukat és a lóvéból nem qrva nagy családi házakat építettek maguknak, és nem rohadt nagy gazemberek egytől egyig... Aki ilyesmit állít, az hazudik! :-))”
 • 1. Gakara 2008. január 02. 14:06
  „Remélem most már nincs akadálya a fokozottabb rendőri jelenlétnek a 43-ason. Könyörgöm szüntessük már meg azt a borzalmat ami ott folyik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűs Ádám sírt fel először 2008-ban Szegeden

Szeged - Az új év első babája éjfél után tíz perccel született Szegeden, a női klinikán. Hegedűs… Tovább olvasom