Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Rendőri program a Szegedi Vadasparkban

Szeged - A természet szeretetére nevel, de egyben hasznos bűn- és balesetmegelőzési információkat is tartalmaz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szegedi Vadaspark által szervezett közös Megelő-Zoo vetélkedő.
A május 6-i megmérettetésre a megyéből általános iskolás csapatok jelentkezését várja a rendőrség péntekig. Az ehhez szükséges feladatsor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapjáról tölthető le és a vadasparkhoz kell eljuttatni - mondta el M. Toronykőy Márta megyei bűnmegelőzési osztályvezető.

A feladatok közt elsőként egy bűn- és balesetmegelőzési totót kell kitölteniük a fiataloknak. Emellett írniuk kell egy fogalmazást Az állatcsempészet nemcsak az állatok, de az egész természet elleni bűntett címmel. Végül a fiatalok képzőművészeti alkotókedvét is próbára teszik, hiszen egy tablót is készíteniük kell, melynek fő témája az illegális hulladéklerakás környezetre gyakorolt hatásait érzékelteti.

A megoldott anyagból a zsűri a harminc legjobbat választja ki. Ennek a harminc csapatnak százötven résztvevője kap meghívást május 6-ra, a Szegedi Vadasparkba, a Megelő-Zoo kalandnapra. A programba a rendőrök bevonták a társszerveket is, így mókás és hasznos állomáson tesztelik a játékosokat a tűzoltók, a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem munkatársai.

A megye legsikeresebb csapata az elnyert ajándékok mellett, a rendőrséggel közösen örökbe fogadhatja a rendezvény kabaláját, Brifkót, a Szegedi Vadaspark kenguruját.

A rendőrség és a vadaspark együttműködése nem újkeletű. Évről évre egyre népszerűbb a Zöld járőr program, amelynek során természetvédelmi képzést kapnak, környezettudatos magatartást sajátíthatnak el a fiatalok, de volt már Mikulásparti is a rendőrökkel a parkban. A tervek szerint a májusi rendezvény hagyományteremtő esemény.

Olvasóink írták

 • 4. Vandorr 2011. április 12. 08:59
  „3.! Ha néha járnál a Móravárosi krt-on, akkor bizony gyakran látnál talicskás őslakosokat fával megrakodva. A biztonsági őr mesélte, hogy mióta éjszaka két farkaskutya vigyázza a rendet, legalább a szemestakarmányt nem lopkodják a Vadasparkból.”
 • 3. Nátrix73 2011. április 10. 23:20
  „Komolyan meglepődtem volna, ha valahogy nem keveritek bele ebbe a hírbe is a romákat.”
 • 2. nyomdasz63 2011. április 10. 17:28
  „....bűn- és balesetmegelőzési totót kell kitölteniük.......

  Totótipp:
  Mit csináljunk ha a vadasparki kiserdőt már láncfűrésszel (is) vágják a cigók?
  A megfelelő válasz: Semmit,...mert ellenkező esetben nem győzünk órákat a rendőrségen tanúskodni,a végén "kikerülnek" az adataink,és jobb(???) esetben "csak" az ablakot verik ránk a soha el nem ítéltek !”
 • 1. Csonka László 2011. április 10. 10:21
  „+ a "cserkos gallygyűjtőket" elriasztani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi tervpályázat az egykori szegedi gázgyár hasznosítására

A pályázatra fiatal, negyven év alatti európai építészek adhatják be elképzeléseiket június 30-ig. Az ingatlant ma mutatták be az építészeknek. Tovább olvasom