Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendőrkézen egy Top 10-es bűnöző

Franciaországban fogták el azt az 55 éves férfit, aki ellen egy 2004-ben Szegeden történt bűncselekmény miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Csongrád Megyei Bíróság. H. Józsefet átadták a magyar hatóságoknak, és tegnap letartóztatták.
2004. október 25-én este nyolc óra körül Szegeden megkéseltek egy 74 éves férfit. A valószínűsíthető tettest, az 55 éves, vagyon elleni és más bűncselekmények miatt már egyszer elítélt H. Józsefet életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsították.

– H. József szabadlábon védekezhetett. Kihallgatásakor nem ismerte be, hogy ő követte el a bűncselekményt, de a gyanúsítás ellen nem élt panasszal – tájékoztatta lapunkat Szekeres Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, megbízott bűnügyi igazgató. A rendőrtiszt azt is elmondta, hogy a férfi egy idő után, az idézések ellenére, nem jelent meg, ezért 2005. áprilisában elfogató parancsot adtak ki ellene. Neve és fotója felkerült a legkeresettebb Csongrád megyei bűnözők toplistájára is. A nyomozást H. távollétében is lefolytatták, az ügyészség vádat emelt ellene, a megyei bíróságon pedig megkezdődött a büntetőper, ami jelenleg is tart.

A rendőrségnek idén tavasszal olyan információk jutottak a tudomására, amelyek szerint a körözött férfi Franciaországban rejtőzködik. A megyei bíróság idén március 26-án nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, az Interpol Magyar Nemzeti Iroda felvette a kapcsolatot a francia hatóságokkal. H. Józsefet július 9-én elfogták, hétfőn Ferihegyen átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak rosszalkodni nem szabad az önkormányzati napköziben

Szeged - Az ötödik hét kezdődött az önkormányzat napközis táborában. A szegedi gedói iskolában… Tovább olvasom