Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Rendőrkutya is őrzi Felsőváros biztonságát

Szeged - Rendőrkutya is szaglászik a bűnözők után Felsővároson. A Biztonságos Élet-tér programban a gyerekeket is okítják: ne öltözzenek kihívóan, sötétedés után pedig csoportosan közlekedjenek az utcákon.
Szeged harmadik legális graffitifalát nemrégiben állították fel a felsővárosi Gyík utcában a Szegedi Rendőrkapitányság által meghirdetett Biztonságos Élet-tér programban. A tavaly indult, 10 millió forintos akció célja négy szegedi választókerület – Makkosház, Rókus, Móraváros és Felsőváros – biztonságosabbá tétele, az állampolgárok biztonságérzetének javítása volt.

Pópity Beatrix főtörzsőrmester a program Felsővárost érintő részével kapcsolatban elmondta, hogy csakúgy, mint a többi városrészben, itt is elindult a közös járőrszolgálat, amelynek elsődleges célja a csellengő fiatalok kiszűrése, iskolába vagy a szülőkhöz irányítása. A helyi körzeti megbízottak munkáját a pártfogói felügyelői és a gyermekjóléti szolgálat, valamint a városőrség munkatársai, illetve az Ágota és a Gyermeksors Alapítvány önkéntesei segítik. A lakosság kérésének eleget téve, a rendőrök többet járőröznek a Zápor-tó környékén is. Érdekesség, hogy a gyalogos járőrszolgálatban egy rendőrkutya is részt vesz.

Felsőváros központja a Csillag tér. Fotó: Miskolczi Róbert
Felsőváros központja a Csillag tér.
Fotó: Miskolczi Róbert

A Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályának előadója hozzátette, hogy munkatársaik az iskolákba is kijárnak, ahol különféle bűnmegelőzési előadásokat tartanak. Itt hívják fel a fiatalok figyelmét az áldozattá és elkövetővé válás elkerülésére, elmondják, hogy esténként kerüljék el az elhagyatott, kivilágítatlan helyeket, sötétedés után ne egyedül, hanem csoportosan közlekedjenek, ne öltözködjenek kihívóan, értékeiket pedig ne tartsák látható helyen. A főtörzsőrmester kiemelte, amennyiben mégis baj éri őket, azonnal hívják a rendőrség 107-es segélyhívóját, még akkor is, ha az ügynek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. május 10. 12:52
    „"csoportosan közlekedjenek, ne öltözködjenek kihívóan" -- utóbbi kérés elég badarságnak tűnik.
    A mai divat, főleg a tini lányok divatja éppenséggel a kihívásról szól és nem hinném, hogy egy tizenéves majd pont azért mond le a divatos, kivágott és mini nyári cuccokról, nehogy áldozattá váljon.
    Ehhez értelemben és korban még jócskán fel kell nőni, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy az elkövetőt csak a kihívóan öltözött fiatal megtámadása motiválja.
    Szóval nem tudom.....nehéz ügy.....talán tényleg a csoportosan együtt levés és menés lehet még viszonylag biztonságos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha dobbant a nyúl, minden rendben

Magyar baromfitartókat látogat a nyáron Czerny Róbert civil állatvédelmi ombudsman, aki a… Tovább olvasom