Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Rendőrnek álltak a gyerekek

Szeged - A Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Generali-Providencia Biztosító Rt. alma-citrom akciójában a Madách Imre Általános Iskola 3. b osztályos tanulói osztogatták az autósoknak a megérdemelt gyümölcsöket.
– Olyan szép ez az alma, úgy beleharapnék! – kiáltotta egy kisfiú tegnap délelőtt a szegedi Régi Hungária előtt, miközben úgy tett, mintha meg is tenné. De nem tette meg, mert nem ezért kapta a „nagyoktól" a zöld héjú gyümölcsöt, ennél sokkal komolyabb feladatot bíztak a nebulókra.

A Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Generali-Providencia Biztosító Rt. alma-citrom akciójában a Madách Imre Általános Iskola 3. b osztályos tanulói osztogatták az autósoknak a megérdemelt gyümölcsöket. A 33 kisiskolásnak nem volt újdonság ez a felelősségteljes megbízás: az iskolájuk előtt nincs zebra, szeptemberben felváltva segítettek az ott dolgozó iskolarendőrnek a forgalom irányításában. Most ezek a szemfüles kisrendőrök figyelték az irányjelző használatát azoknál az autósoknál, akik az egykori szálloda felé hagyták el a színház sarkánál található körforgalmat.

A szemfüles kisrendőrök a járművezetőket jutalmazták vagy büntették – gyümölccsel. Fotó: Karnok Csaba
A szemfüles kisrendőrök a járművezetőket jutalmazták vagy büntették – gyümölccsel.
Fotó: Karnok Csaba

A lelkes gyerekek 40 citromot és 60 almát osztottak ki két óra alatt. Volt olyan autós, aki elérzékenyült, amikor egy őzikeszemű kislány átnyújtotta neki a hatalmas almát. A citromot kapók pedig egyáltalán nem örültek a savanyú gyümölcsnek – árulták el a gyerekek nevetve. Abban ugyanis mindannyian egyetértettek, hogy jó volt megbüntetni a szabálytalanul közlekedő felnőtteket.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. október 11. 12:01
  „Semmi haszna. Csinálhatnának olyan akciókat hogy a szabályszegőket helyszínen tarkón lövik :)
  Megérdemelné némelyik barom.”
 • 3. bo 2009. október 09. 21:42
  „Persze almát osztottak! Éva is azzal kezdte a bűnbeesést!:-))))”
 • 2. ocsi1 2009. október 09. 12:58
  „Sűrűbben kellene a rendőrségnek ilyen akciókat szervezni a gyerekekkel mert akkor ők is megtanulnák a kreszt és közlekedés morálját. Csak gratulálni lehet a szevezőknek.”
 • 1. YoDa 2009. október 09. 12:44
  „Ez aranyos...volt és elgondolkodtató... nagyobb hatása van, mint a 3000-20000 Ft-os csekknek... legalábbis esetemben az lenne...

  Bár én almát kaptam... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háztűznéző - új tagokkal

Szeged - Groteszk, vicces, mulattató előadásnak ígérkezik Gogol Háztűznézője, amelyet Juronics Tamás… Tovább olvasom