Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Rendőrök segítik az emlékezőket a megyei temetőkben

Fokozott jelenléttel készül a rendőrség a halottak napi hétvégére Csongrád megyében - hangzott el a Belvárosi temetőben tartott tegnapi sajtótájékoztatón.
A cél a sírkertekbe érkezők segítése, valamint a bűncselekmények megelőzése. M. Toronykőy Márta, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának alezredese elmondta: többnyelvű szórólapokat osztanak szét a temetőbe érkező autósoknak és gyalogosoknak arról, hogyan óvják járművüket és értékeiket.

Aki autóval érkezik, annak különösen sötétedés után célszerű megvilágított helyen parkolnia, a kocsiban pedig ne hagyjanak elöl értékeket, iratokat! – figyelmeztetett az alezredes. A temetőbe tömegközlekedési eszközökön utazva értékeinket lehetőleg belső zsebben tartsuk. A sírokon ne hagyjunk táskát, mert az elmúlt években előfordult, hogy valaki csak vízért ment a kúthoz, de mire visszatért, a táskáját már nem találta a sírhelyen.

A szegedi Belvárosi temetőben az emlékezés napjai alatt fokozott rendőri jelenlétet tartanak. A rendőrök mindenben segítenek az autósoknak, és csak kirívó szabálysértések esetén büntetnek majd. Amennyiben valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, keresse a szolgálatot teljesítő egyenruhásokat, vagy hívja a 112-es segélyhívót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs vége a ©koda-ügynek: a Fidesz lemondatná az alpolgármestert

Szentgyörgyi Pál lemondását követeli a szegedi Fidesz, mert szerintük hazudott az alpolgármester a balesete kapcsán a kárról. Tovább olvasom