Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Rendőrökkel izzadtak a motorosok (galéria)

Kistelek – Soha ennyit rendőrt nem láttak még Kistelek egyik mellékutcáján, szerencsére nem baleset, hanem vezetéstechnikai tréning miatt érkeztek a civileket edző egyenruhások. A szakma legjobbjainak tartott motorosrendőrök még a chopperesnek is megmutatták: a nagyvas bizony elfér a bóják között.
Nem mindennapi lehetőséget kínáltak a szombati kisteleki motoros nap szervezői: a kánikulát vállaló motorosnak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balástyai Autópálya Alosztályának munkatársai a helyi kapitányság felkérésére ingyenes vezetéstechnikai tréninget tartottak.

A közel 50 fokos aszfalton nem csúszott a gumi, az út szinte falta a kerekeket. Farkas Attila és Pintér Róbert, az autópálya alosztály egyenruhásai mindenki számára teljesíthető pályát építettek, a kitartó motorosokat egyesével instruálták. – Az a lényeg, hogy rögzüljön a nézőpont: mindig azt nézem, ahová menni akarok – mondta Pintér Róbert az egyik alkalmi tanulónak.

Rendőrök oktattak a kisteleki motorostalálkozón. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Miközben a 900-as Hornet gazdája fejben is felkészült a feladatsorra, egy piros VN900-as chopper gazdája arra biztatta az inkább sport-túra, akár 249 kilométer/órás sebességre is képes Yamaha FJR-t vezető rendőröket, hogy a pöfögő, mélyen ülő gépével is bizonyítsák: a motorostársadalom nem véletlenül tartja az egyenruhásokat a szakma egyik legjobbjának. Mondanunk sem kell a gyakorlat sikerült, nem úgy, mint a kihívónak, aki több bóját is levert nagyvasával.

– Bemutatjuk a gáz és a fék helyes használatát, felhívjuk a figyelmet a közúti közlekedésben életmentő követési távolság betartására, a kanyarodás veszélyeire is – mondta Pintér Róbert. A rendőr főtörzsőrmester szerint mivel a verseny, és az utcai motorozás is különbözik a vezetéstechnikai pályától, a kanyarodásokat is helyzetnek megfelelően kell kezelni. – MotoGP-ben térdelve kanyarodnak, ami közúton életveszélyes, tanpályán a test egyenes: a motort toljuk el, ha irányt akarunk változtatni. Közúton pedig az a legjobb, ha a motorral együtt dőlünk – magyarázta a rendőr.

Rendőrök oktattak a kisteleki motorostalálkozón. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– A motorozás az egyik legveszélyesebb közlekedési forma, akkor is, ha a vezető teljes védőfelszerelést visel. A vezetéstechnikai tréningek segítenek a balesetek elkerülésében, vagy a sérülések mérséklésében. A mai napon a Balástyai Autópálya Alosztály két kiválóan képzett járőre tart képzést – tette hozzá Hubert Krisztián, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály megbízott vezetője.

A vezetéstechnikai tréninget felvonulás, a Street-bikers Gokart és Rally autó-bemutatója, majd Tápai „Topi" Tamás lélegzetelállító kaszkadőrshow-ja követte.

Rendőrök oktattak a kisteleki motorostalálkozón. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedofil püspök a Jekyll és Hyde-ban: felgyújtják a színpadon Bodrogi Attilát

„Elég pikáns a Dóm téren ezt a szerepet játszani" – mondja Bodrogi Attila. Tovább olvasom