Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Rengeteg gyermeket hoznak a babafotózásra

A babafotózás második napján ismét sok apróság ült fotós kollégáink gépe elé, Kübekházáról és Röszkéről is érkeztek családok. Gutásiék legkisebb gyermeküket, Gáborkát nevezték be a versenyre. A kisfiú a fotózáskor boldogan mosolygott a kamerába.
Fotó: Schmidt Andrea
Az ifjúsági ház emeletén gyülekeztek a szülők és a csöppségek, hogy részt vegyenek babafotózásunk második napján. Két kollégánk készítette a gyerekekről a fotókat, így csak keveset kellett várni arra, hogy a picik a székre vagy a babzsákra ülhessek.

A színpadtól nem messze állt Gutásiné Tratyik Erika, kezében a 22 hónapos Gáborral. 10 éves ikerlányai, Anikó és Anett kíváncsian nézegettek a színpad felé: vajon mi történik ott?

– Többször részt vettünk már a Délmagyarország akcióin, s amikor elolvastam a babaszépségverseny felhívását, úgy döntöttünk, elhozzuk Gáborkát a fotózásra – mondta az édesanya. Az ötletet a kislányok is támogatták. Az anya elmesélte, hogy a 10 éves ikrek sokat segítenek neki. Ha kell, mosogatnak, teregetnek, vagy épp öccsükkel játszanak. Az ikrek kitűnő tanulók, kézműves foglalkozásra és társastáncra járnak. A tanulásban az édesapjuk is segít, általában a matematikát veszi át a kislányokkal, anyjukkal pedig az olvasást, helyesírást gyakorolják.

A Gutási család Röszkéről érkezett a babafotózásra. Legkisebb gyermeküket, a 22 hónapos Gáborkát nevezték be a versenyre. Fotó: Schmidt Andrea
Közben megérkezett az édesapa, Gutási József is. – Vállalkozóként dolgozom, így van, hogy hajnal négykor elmegyek otthonról, és csak este érek haza. De akadnak olyan napok is, amikor egész nap otthon lehetek. Ilyenkor segítek a leckében, együtt vagyok a gyerekekkel – mesélte. –
Ikerlányok után született egy fiam is, ezt csinálja bárki utánam!

Gáborkáról közben elkészült a fotó, nem kellett sokáig bátorítani, hogy mosolyogjon. Boldogan nevetett bele a fényképezőgép lencséjébe. S miközben a Gutási család már hazafelé indult, egy kék-fehér ruhába öltöztetett apró fiúcska tekingetett körbe a babzsákról, ahová édesanyja ültette.

A babaszépségversenyre – melyben partnerünk a Metro Áruház – még lehet jelentkezni. Szegeden legközelebb hétfőn tartunk fotózást, és a megye több településén várjuk a gyerekeket.


Gördülékeny második nap

Magunk sem hittük volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés babaszépségversenyünk iránt. Hétfőn, az első fotózási napon több százan jöttek el a Szegedi Ifjúsági Házba, hogy megörökíttessék gyermekeiket. A fotózás tegnap már zökkenőmentes volt, szinte alig kellett várakozniuk a családoknak. 

Fotózási helyszínek

Szeged: november 14-én 13–17 óráig, ifjúsági ház.
Mórahalom: november 9-én, 15–18 óráig, Aranyszöm Rendezvényház
Csongrád: november 9-én, 15–18 óráig, művelődési ház
Makó: november 11-én, 14–17 óráig, Hagymaház
Mindszent: november 11-én, 13–15 óráig, művelődési ház
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alvó csecsemőket nem fényképezik

Hetente több száz embert fotóznak le a szegedi okmányiroda munkatársai. Nyaralás előtt,… Tovább olvasom