Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Repedések a Szeged Plazán

Repedezik a pláza fala – hívta fel a figyelmet internetes oldalunkon egyik olvasónk. A jókora repedéseket az épület falán és folyosóján mások is felfedezték. A Szeged Plaza vezetése nem kívánt nyilatkozni, a Cinema City néhány napon belül tájékoztat.
„Vajon mikor szakad ránk a pláza?" – kérdezte lapunk internetes fórumán egyik olvasónk. Leírta: a Cinema City egyik kijáratánál „elképesztő" méretű repedéseket látott a falon, s attól fél, emiatt az egész épület összedőlhet. Aggódó olvasónkat van, aki nyugtatta: biztosan nem omlik rá az épület, más pedig városi legendát emlegetett: csúszik az építmény, mert a kezdetekkor hibáztak a beruházók.

Repedések után kutatva mi is meglátogattuk a plázát, ahol a könyvesbolt és a vele szemben lévő ruházati üzlet között figyeltünk fel egy körülbelül 5 centi széles, üzlettől üzletig húzódó mély hasadékra a földön. A közelben dolgozó eladóktól megtudtuk: előfordult, hogy beakadt a cipősarkuk, de el még sosem estek és azt sem látták, hogy a vásárlók közül bukott volna orra valaki a repedés miatt.

A „csapdát" nem mindenki látja, a rendszeresen itt vásárló Kiss Anitának eddig fel sem tűnt a rés.

– Általában a kirakatokat nézem, úgyhogy nem is vettem észre – magyarázta, majd hozzátette: ezentúl figyelmesebben közlekedik, különösen magas sarkú cipőben. Egyúttal felhívta a figyelmünket: nézzük meg inkább a mozi falait, számára ugyanis az ottani hasadékok sokkal veszélyesebbnek tűnnek. Legutóbb a hetes teremben mozizott, majd onnan a bal oldali felső kijáraton távozott. – Alig akartam hinni a szememnek. A folyosó falán végig széles repedések húzódtak. Más nézők is csak hüledeztek és azt kérdezték, nem veszélyes-e az épület. Nem szoktam ezt a kijáratot használni, ezért is lepődtem meg annyira azon, hogy milyen állapotban van a fal.

Kérdéseinkkel megkerestük a Szeged Plazát, de az illetékesek közölték: nem kívánnak kérdéseinkre válaszolni. A Cinema City nem zárkózott el, de választ lapzártánkig ők sem tudtak adni. Annyit azonban megígértek: a mozi néhány napon belül mindenképpen reagál a repedéskérdésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagolyraj a Kemes utcában

Több mint száz erdei fülesbagoly költözött a szegedi Kemes utcába. Szokatlanul nagy számukat a… Tovább olvasom