Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Repedezett, kátyús a hattyasi vasúti átjáró

Repedezett, kátyús a hattyasi vasúti átjáróVisszatérő probléma a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró rossz állapota. Júniusban javítja a MÁV. Fotó: Karnok Csaba
Szinte járhatatlan a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró - panaszkodtak olvasóink. A MÁV elismerte a problémát, júniusban kijavítják a kátyúkat.
Tavaly augusztusban a Tompai kapu útnál lévő vasúti átjárót félpályán használhatták az autósok, javítási munkálatok miatt. Hiába a felújítás, a vasúti átjáró az elmúlt időszakban egyre rosszabb – panaszolta több olvasónk. Csaba azt írta: mindkét oldalon egyre több és nagyobb kátyú keletkezik. Ezek folyamatosan mélyülnek, esős időben pedig nem látszik a probléma sem.

Kapcsolatok rovatunkban május 17-én jelent meg Hadarits Ferenc fotója: egy méretes kátyú látszik rajta. Szerinte minden évben kilyukad az aszfalt a Klebelsberg-telepi vasúti átkelő mindkét oldalán. Aszfaltozott itt a MÁV, a vasúti sínek közötti szakaszon, aztán az útépítők is felvonultak, megcsinálták a kaptatókat, de a két aszfaltréteg nem találkozott egymással. Pár méteres sávot meghagytak: megkopva, repedezve, teli kátyúkkal. Olvasónk azt szeretné, ha egyszer valaki becsületesen megcsinálná.
Minden évben ˝kilyukad˝ az aszfalt - panaszolta olvasónk is. Fotó: Karnok Csaba
Minden évben ˝kilyukad˝ az aszfalt - panaszolta olvasónk is. Fotó: Karnok Csaba
Megkérdeztük a MÁV Zrt.-t, tervezik-e nyáron az átjáró javítását. A kommunikációs igazgatóságtól azt a választ kaptuk, hogy a vasúttársaság kezelésében lévő útszakaszon júniusban elvégzik a kátyúk javítását a szakemberek a vágányoktól számított 8-8 méter távolságon belül. Azt is megtudtuk, tavaly az ötvágányos átjáró középső vágányánál dolgozott a vasúttársaság. A mostani felújítás azért szükséges, mert a csatlakozó út burkolata bazaltkőből épült, a későbbiekben erre húzott vékony aszfaltréteg megrepedezett, kátyúk keletkeztek.

– Időtálló megoldást a csatlakozó burkolat alaprétegig történő visszabontása és újraépítése jelenthet – állt a vasúttársaság levelében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan jönnek pünkösdölni a megyeszékhelyre

A pünkösdi hosszú hétvégén sok család dönt a kirándulás mellett. Tovább olvasom