Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Résnyire kinyíltak a Muki-akták

Nem ma, hanem csütörtökön folytatódik a Pénzes Henrietta felgyújtása miatt indult büntetőper, várhatóan a jövő hét elején hirdet ítéletet Joó Attila bíró.
Ülnökváltás miatt zárt tárgyalással és iratismertetéssel kezdődött, egy tanú meghallgatásával és több szakértői vélemény felolvasásával nyílt tárgyalással folytatódott, majd a vádlott elmeszakértői vizsgálatának ismertetésével zárt tárgyalással fejeződött be tegnap a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőper. Joó Attila, a Csongrád Megyei Bíróság tanácsvezető bírója közölte, ha a következő, csütörtöki tárgyalásig megkapja a telefonhívás-adatokat, valószínűleg hétfőn ítéletet is hirdetnek.

Az ügy vádlottját egyébként a korábbi három, sőt néggyel szemben hétfőn két börtönőr vezette a tárgyalóterembe. Igaz, a 16 éves makói fiút ezúttal talpig bilincsben hozták a bíróságra.

Bene Zoltán, Kurai András kirendelt védője korábban egy tanú, a tegnapi tárgyaláson pedig egy orvos szakértő kirendelését indítványozta. A makói tanúnak „nyoma veszett", emiatt a bíróság a rendőrség segítségét kérte. Az utóbbival a vád képviselője, Lőrinczy György főügyész, mint hangsúlyozta, kivételesen nem értett egyet.

A tegnapi tárgyaláson egyébként valamennyire kinyíltak a Muki-akták. A szakértői vélemények ismertetésekor ugyanis olyan részletek váltak ismertté, amelyekből következtetni lehet, hogy tavaly július 20-án hogyan történt a Pénzes Henrietta elleni bűncselekmény. A nyomszakértő szerint a lány kezét és lábát felgyújtása előtt cipőfűzővel kötözték össze, és nem valószínűsíthető, hogy az horgászzsinór volt. A tűzvédelmi vélemény szerint a vádlott felgyújthatta a lányt anélkül, hogy ő maga megégett volna. Kiderült, Henrietta nadrágzsebében feszültségoldó gyógyszert találtak. Ezzel kapcsolatban a lány édesanyja, Pénzes Sándorné elmondta, a gyógyszert Heni a háziorvosa tanácsára alkalmanként szedte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új főjegyző a megyei önkormányzatban

Három felnőtt lányát útjára indította, és eddigi életének talán legnagyobb szakmai kihívásával néz… Tovább olvasom