Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

˝Részeg˝ gyerekek gokartoznak a parkolóban - fotók

Szeged - A ˝részegszemüveget˝ és az ütközésszimulátort is kipróbálhatják az érdeklődők a Napfény Park parkolójában felállított, közlekedésbiztonságot népszerűsítő rendezvénykamion mellett.
A Magyar Autóklub szervezésében a móravárosi Napfény Park parkolójában felállított rendezvénykamionban keddtől péntekig öt napon át várják az érdeklődőket a közlekedésbiztonsági rendezvénysorozatra, amelynek megnyitóját kedd délelőtt tartották. Az önkormányzat részéről Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő köszöntötte a Madách Imre Általános Iskola és a Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákjait. – Soha nem volt ilyen fontos a közlekedésbiztonságról beszélni, mint ma. Mindannyiunk felelőssége a biztonságos közlekedés, hiszen úgy érzem, van mit javítani a közeledési kultúránkon – fogalmazott.
˝Részeg˝ gyerekek gokartoznak a parkolóban. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA
Torzsa Endre alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője azt mondta, a közlekedésbiztonsági oktatás olyan, mint a faültetés, a jövőnek tesszük. – Remélem, rögzülnek majd a gyerekekben az itt megtanult ismeretek és élmények – mondta az osztályvezető. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Ördög István tűzoltó alezredes azt mondta, a baleset-megelőzés egyszerű, be kell tartani a KRESZ szabályait. – Többet ér később megérkezni valahová, mint soha – mondta az alezredes.
˝Részeg˝ gyerekek gokartoznak a parkolóban. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA
A beszédek után a gyerekek birtokba vehették az ügyességi pályákat, kipróbálhatták az ütközésszimulátort és a „részegszemüveg"-et. Az 5. c osztályos Révész Szabolcs neki is ment a gokarttal az egyik bójának, mint mondta, homályosan látott a szemüveggel, és mindenből kettőt, ezért úgy tűnt neki, a két bója között van egy harmadik is.

A program célja, hogy a legvédtelenebb és a legkiszolgáltatottabb, gyalogosan, kerékpárral közlekedő gyermekek, szüleik és az idősek figyelmét felhívják a közlekedés szabályaira, veszélyeire, így népszerűsítve a kulturált és biztonságos közlekedést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sportért kampányoltak - Egészségfejlesztő roadshow a TIK-nél

A sportért kampányoltak - Egészségfejlesztő roadshow a TIK-nél
A sportolás fontosságára hívták fel a figyelmet Szegeden: a TIK előtt sportolók és orvosok beszéltek - és mutattak jó példát. Tovább olvasom