Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Retro Sziksóstón - kinyitott a fürdő

A kellemes, napos idő ellenére sem ostromolták tömött sorokban a strandolni vágyók a szombaton kinyitott Sziksósfürdőt. Akik mégis jegyet váltottak, örömmel tapasztalhatták, hogy a tómedence egy vadiúj napozóstéget kapott.
– Tízen sem váltottak jegyet egész nap – panaszkodott a Sziksósfürdő pénztárosa, amikor szombaton késő délután, a strandszezon első napján magunk is kikocsikáztunk a kedvelt fürdőhelyre. Pedig a Sziki a nosztalgia iránt fogékony fürdőzőknek vonzó, természetközeli kikapcsolódást ígér. A homoki erdőkkel övezett, hatalmas pázsitjával hívogató Sziksóstó egyik partját négy éve homokpart szegélyezi, a tavat medencévé szűkítő betonpartot elbontották. A modern kor igényeit kielégítő aquapark élményfürdői és óriáscsúszdái hiányoznak ugyan, a Sziki varázsa mégsem kopott. A belépőjegy árak sem emelkedtek jelentősen a tavalyihoz képest: a felnőtt tikett nyolcszáz, a gyerekjegy 14 éves korig négyszáz, míg a diák- és nyugdíjasjegy hatszáz forintba kerül. Valamennyi belépőért száz forinttal kell többet fizetnünk, mint 2006-ban, de 14 óra után húsz százalék kedvezményt adnak.

Halakat telepítettek

A horgászok helyzete is rendeződött a Sziksóstón. Az újjáalakult horgászegyesület már telepített is a tóba. Az egyesült tagjai közül mintegy százan három hete rendbe rakták a tó környékét. Kiirtották az aljnövényzetet, összeszedték a szemetet, és a partot is feltöltötték.

Az újdonságok: legelőször a tómedencében felállított tizenkétszer négy méteres napozóstégen akadt meg a szemünk. A nyitás napján még nem heverésztek rajta, de tegnap már sokan hasaltak a deszkákra, hiszen a külföldi orvostanhallgatók – mintegy kétszázan – minden évben itt majálisoznak. Azt sem lehetett nem észrevenni, hogy az összes épületet újramázolták. – Rájuk fért már a festés, hiszen legutóbb vagy tíz éve pingáltuk ki őket. Most újrafestettük a három fogadóépület homlokzatát, valamint a vendégházak külső és belső falait – beszélt a felújításokról Beck Gábor, a fürdő vezetője. Egy nyolcvanfős rendezvénytermet is kialakítottak, amelyre azért volt szükség, mert a Sziki vállalati bulikra és családi, baráti rendezvényekre is kapós. A három vendégház, valamint a huszonnégy két-és háromágyas faház mintegy százhúsz vendég számára biztosít férőhelyet. A fürdő kempingje további hétszáz sátras, valamint lakókocsis vendéget tud fogadni.

– 2006 kiemelkedően jó év volt a kempingben. Idén a tavalyinak háromnegyede az előfoglalások száma, ami még mindig nem rossz arány. A szokásos évi rendezvényeink sem maradnak el. A legnagyobb tömeget vonzó tizenhetedik kamionos találkozót július huszadika és huszonkettedike között tartjuk – mondta el a fürdőigazgató. A Szikin három év után emelték először a kemping árait, igaz, csak kevesebb mint tíz százalékkal. Most egy kétágyas, tusolós faház 4100 forintba kerül egy éjszakára; egy háromágyas, mosdós faházért 5200 forintot kell fizetni; míg a Maros üdülőház egy szobája két főre 3900 forintot kóstál éjszakánként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 240 millió forintból újult meg a kisteleki iskola

Az elmúlt napokban már az utolsó simításokat végezték a kisteleki általános iskola új részlegében:… Tovább olvasom