Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Reverendás grafikus

Szeged - Az egyik képen angyalka seprűzi ki a szívből az ördögöt, másutt Káint és Ábelt látjuk kedves gyerekalakokként. Évát viccesen megrajzolt kígyó csábítja az almával, a vak gyerekek bronz domborművön tapinthatják ki a számukra láthatatlan mosolyt.
 – Angelico, a kisangyal eredetileg egy gyerekeknek készült honlap házigazdája volt – mondta Stift Zoltán Angelico pap-grafikus. Hittantanárként a gyerekeket kötötte le az ötletes figurákkal, majd jöttek a képeslapok. Ne lopj! Segíteni jó! – „magyarázzák" az alkotások a művészet nyelvén. – A mai ember a képkultúra gyermeke, képekkel több dolgot el lehet mondani, mint szavakkal – tapasztalta Zoltán atya. A képeslapok mellett hittankönyvekben találkozhatunk rajzaival, illusztrált elsősegélynyújtásról szóló kiadványt, most gyerekeknek szóló képes Biblián dolgozik – de a felnőttek legalább annyira szeretik a játékos képeket, mint gyermekeik.

– Az igazi művészet a jóistentől jön, és akkor ad, amikor akar. Némelyik rajz pillanatok alatt elkészül, némelyik hosszú órák munkája – osztotta meg velünk a Budapesten élő plébános, akitől a média sem idegen. Reggeli műsort vezet a Mária rádióban, képeit a blogjára is feltölti. Az érdeklődők március 29-éig a Károlyi-házban, április 5-éig a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában láthatják a reverendás művész alkotásait.

Zoltán atya szerint képekkel több dolgot el lehet mondani, mint szavakkal. Fotó: Frank Yvette
Zoltán atya szerint képekkel több dolgot el lehet mondani, mint szavakkal.
Fotó: Frank Yvette

Olvasóink írták

 • 5. redstar 2009. március 31. 08:06
  „3.Keyra!Bocs de most hülyeséget írtál:ha ÍGY tanul a gyerek olvasni/?/ akkor élete végéig csak a képeket fogja nézegetni:)))Inkább tanítsd meg ovasni...Ha meg már képeket akar nézegetni a büdös kölyök, legalább valami színvonalasat tegyél elé, nem ezt a primitív rettenetet....Ha Isten ilyet sugall, már értem, miért ilyen a világot teremtett...:))))”
 • 4. bo 2009. március 30. 21:49
  „Javaslom, hogy kezdjük a barlang rajzokkal.”
 • 3. Keyra 2009. március 30. 19:14
  „Most mi van veletek??? Szerintem nagyon jó ötlet, főleg hogy ma már a gyerekeket úgy kell könyv elé kötni h olvasson (legalább a kötelezőt) alsósként meg nem is biztos h tud rendesen olvasni. A képeket pedig mindenki megérti...:)”
 • 2. bo 2009. március 30. 15:15
  „Attya Úr Isten! Volt már néhány mélypont az életemben, de ilyenre akkor sem vetemednék, ha tudnék rajzolni! Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben.... hát tekints már le jámbor szolgádra, és mond néki NEEEEEE! És még rád is fogja!:-)))”
 • 1. redstar 2009. március 30. 08:43
  „Újdonság!!!
  Grafikai pedofília!
  /Na meg tömény giccs..../
  Ez is bizonyítja a katolicizmus egészségre káros voltát...gyomorforgató!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz határsértő 12 óra leforgása alatt

Szeged - A legkevésbé sem unatkoztak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az éjszaka… Tovább olvasom