Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Réz András Szegeden keresi az elveszett frigyládát

Szeged - "Az elveszett frigyládától a Szent Grálig" - címmel rendeznek vitaestet pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Az esztétikai szópárbaj résztvevői - Réz András esztéta és Máté-Tóth András valláskutató.
Többek között arra keresik a választ, hogy a 16. és 17. században mit jelentettek az egyszerű emberek számára a vallási kegytárgyak, illetve, hogy a mai kor embere hogyan tekint ezekre - tájékoztatta szerdán a delmagyar.hu-t Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense.

Réz Andrásnak mindenről van véleménye. Rádióban, tévében, újságok hasábjain elemzi a filmeket és a könyveket, a divatot, a reklámokat és a valóságshow-kat. Az esztéta, kommunikációs szakember és médiaszemélyiség tömegkultúra-elméletet oktat az ELTE Bölcsészettudományi Karán, és filmtörténetet a Budapesti Média Intézetben, vezeti a Werk Filmakadémiát, reklámügynökséget és könyvkiadót irányít. Rajong a horrorfilmekért, utálja a focit, szereti a számítógépes játékokat, és olykor szorong. Ez utóbbiról könyvet is írt.

A Móra Ferenc múzeum munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy a bibliai világ esztétikumához hogyan viszonyul Réz András. Aki meghallgatja a két "csodálatos elme" vitáját, talán választ kaphat erre is.

A bennfentesek komoly "összecsapást" várnak, ugyanis Máté-Tóth Andrásnak a vallás, a vallástudomány a szakterülete, sőt mi több - az élete. Ugyanakkor a teológus bár szakmai szemmel látja a bibliai világ esztétikumát, nyitott, mások véleményét is befogadó szakember hírében áll.

Az, hogy a két András közös nevezőre jut-e a témában, pénteken este derül ki a Móra Ferenc Múzeumban.

Olvasóink írták

 • 5. kisbuta 2008. november 20. 15:28
  „Szegény Réz András. Egyszer még megmintázzák róla a "levegőfaragó" szobrát. Vagy a zabhegyezőét. Vagy akármit, ami ékes bizonyítéka lesz annak, hogy a semmi művészete Magyarországon a legjövedelmezőbb üzletág. Mondj jó nagy baromságokat éktelenül szenvtelen, vagy éppen roppantul tudományos pofával, meglásd, te leszel média császára!”
 • 4. prester 2008. november 20. 09:12
  „Köszi smalltown, de azért az egy kicsit tág intervallum. 17-kor sötétedik... :)”
 • 3. k.elvis 2008. november 19. 20:03
  „hú de kiváncsi vagyok erre a kaftánosra,ez aztán mindenhol ott van,mindenhez ért...”
 • 2. smalltown 2008. november 19. 15:53
  „pentek este:)”
 • 1. prester 2008. november 19. 15:02
  „Éppen csak az időpont maradt le...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a centizésnek a Petőfi Sándor sugárúton

Szeged - Fél év után helyreállhat a rend a Petőfi Sándor sugárúton a hónap végére. Megszűnnek a… Tovább olvasom