Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés a gáz- és fűtésszámlán: a szolgáltatók írásban tájékoztatják a lakosságot, a fogyasztónak nincs dolga

Szeged - Múlt héten jelentették be, hogy 12 ezer forintos rezsicsökkentésről döntött a kormány a március eleji rendkívüli hideg miatt. Utánajártunk, hogy ez hogyan és mikor jelentkezik a családok számláin.
Megjelent a legújabb rezsicsökkentésről szóló rendelet, amely alapján az egyetemes szolgáltatási szerződéssel rendelkezők a 2017/2018-as gázévben 12 ezer forintot kapnak vissza számlájukból.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy a szolgáltatóval jogviszonyban álló lakossági fogyasztók részesülnek egyszeri juttatásban. Kivételt képeznek ez alól azok a társasházak, ahol az egyes lakások nem rendelkeznek egyedi gázmérővel, vagyis a társasház fogyasztói közösségnek minősül. Ebben az esetben a beépített gázmérő nagyságától függően 24 ezer vagy 120 ezer forint támogatást kap az adott közösség, függetlenül attól, hány vételező taggal rendelkezik.

A gázzal fűtők a második negyedéves számláikban szembesülhetnek majd az alacsonyabb díjjal, ugyanis negyedéves átalányt fizetnek. Az összeg folyószámlájuk egyenlegébe kerül beszámításra. Akiknek viszont a havi számlája kevesebb mint 12 ezer forint, azoknak a következő három hónapon belül írják jóvá a támogatást.

Megkerestük Kóbor Balázst, a Szetáv Kft. ügyvezetőjét, akitől megtudtuk, Szegeden 28 ezer 500 távhős háztartást érint ez, amely nagyságrendileg 330-340 millió forintot jelent. Kóbor Balázs hozzátette, ügyfélszolgálatukon már többen érdeklődtek arról, mikor kapják meg a 12 ezer forintot. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta, a távhőszolgáltatók áprilisban írják jóvá a támogatást.

A rezsicsökkentésről a gáz- és a távhőszolgáltatók írásban értesítik majd a fogyasztókat, akiknek ez ügyben nincs teendőjük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a nagyböjti adománygyűjtésnek

Vége a nagyböjti adománygyűjtésnek
Az akció tulajdonképpen az őskeresztényi időktől tart, hiszen akkor is gondoltak a szegényekre, és… Tovább olvasom