Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Róka kóborol Rókuson - fotó

Szeged - Július vége óta rendszeresen felbukkan egy róka Rókuson. Volt, hogy a Vértói dombnál fotózták le, máskor a pláza mögött, a Zsitva soron és a Nyitra utcánál látták, néhány napja pedig a Tesconál kóborolt.
A legtöbben jól szórakoznak azon, hogy a medve után újabb vadállat járkál a környéken, vannak azonban, akik aggódnak, vajon nem beteg-e a róka, ha betévedt a városba.
 

Mivel a rókák éveken keresztül immunizálva voltak, biztos, hogy ez az állat sem beteg. Egyszerűen csak bejár élelmet keresni

– mondta el lapunknak Vörös László, a Szegedi Vadásztársaság vadászmestere. Mint mondta, semmi meglepő nincs ebben, évek óta tapasztalják, hogy a külterületekről bejárnak a rókák.
– A városban nem tudunk velük mit kezdeni. Ha csapdát helyeznénk ki, azzal csak a kóbor macskákat fognánk be. Így meg kell várni, amíg ez a róka is továbbáll. Ez azonban csak akkor következik be, ha nem etetik.

Vörös László elmondta, a minap kapott éppen arról jelzést, hogy egy hamburgerezőből kézből etették az állatot. – Alaphelyzetben a róka fél az embertől, ám ha megszokja, hogy gondoskodnak róla, kifejezetten keresni fogja a lakott területeket. Ez a róka is az SZKT-telep környékén él, onnan jár be a házak közé. Ha viszont nem talál élelmet, elindul majd másfelé – magyarázta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefont loptak a Rókusi körúton, a rendőrök keresik őket

Telefont loptak a Rókusi körúton, a rendőrök keresik őket
Egy nő és egy férfi lopott el egy telefont egy áruház éttermének pultjáról. Tovább olvasom