Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Romák balhéztak a szegedi bíróságon: feljelentették a háborgó rokonokat

Romák balhéztak a szegedi bíróságon: feljelentették a háborgó rokonokat
Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon egy fegyveres rablás ügyében tartott per csütörtöki ítélethirdetésén történt rendzavarás miatt - ismertette a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.
– Mivel tanúként szegedi bírók és ügyészek is érintettek a csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon történt rendbontásban, ezért összeférhetetlenség miatt a Legfelsőbb Ügyészség jelöli majd ki az eljáró nyomozó ügyészséget – tájékoztatta lapunkat Szanka Ferenc, a  megyei főügyészség szóvivője. Mint megírtuk, balhézni kezdtek ítélethirdetés közben két vádlott hozzátartozói csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon. Nem tetszett nekik a rokonukra kiszabott ítélet, ezért a bírót és az ügyészt azzal fenyegették, hogy elvágják a torkukat. A rendbontásnak rendőrök vetettek véget, mindenkit kivezettek az épületből. A járásbíróság ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hatósági eljárás megzavarásának vétsége miatt.

Korábban írtuk:
Szanka Ferenc közölte: a Szegedi Járásbíróság hatósági eljárás csoportosan elkövetett megzavarásának bűntette miatt tett feljelentést. A feljelentést továbbították a Legfőbb Ügyészségre, hogy döntsenek arról, melyik ügyészség folytassa le az eljárást.

A csütörtöki tárgyaláson, amikor a bíró kihirdette az elsőrendű vádlott büntetését, a négy év fegyházat, a terheltek és a jelentős számú hallgatóság körében kiabálás tört ki. A hangoskodás fokozódott, amikor elhangzott, hogy a másodrendű vádlott büntetése nyolc év fegyház. Mivel ordibálásukkal zavarták az ítélethirdetés menetét, a tanácselnök kivezettette a hangoskodókat. Miközben az ítélethirdetés a védők jelenlétében folytatódott, az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat a fegyőrök egy üvegezett ajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. A tárgyalásra érkezők folytatták a kiabálást, ketten rángatni kezdték az üvegezett ajtót, egy harmadik ember pedig a folyosón lévő bírósági hirdetőtábla üvegezését. A rendzavarásnak rendőrök vetettek véget.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevezd el a wifidet, megmondom, ki vagy

Nevezd el a wifidet, megmondom, ki vagy
Hangulat-, humor- és pártszimpátia-függő, ki melyik szegedi magán-, illetve közületi wifielnevezést találja viccesnek. Tovább olvasom