Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Román fuvarozók panaszai

Nagylak - Aránytalanul sok román fuvarozót bírságolnak meg aránytalanul nagy összegekre a magyar hatóságok – így tartják a román fuvarozói érdekvédő szervezetek.
Aránytalanul sok román fuvarozót bírságolnak meg aránytalanul nagy összegekre a magyar hatóságok – így tartják a román fuvarozói érdekvédő szervezetek. A nagylaki határ közelében egy teherautó platóján tartott sajtótájékoztatót tegnap Mayer Siegfried, az egyik érdekvédelmi szervezet, az APTE 2002 titkára, maga is egy fuvarozó cég vezetője. Bejelentette, hogy a Fort nevű szervezettel együtt az Európai Bizottsághoz, Antonio Tajani közlekedésügyi biztoshoz fordulnak a magyar hatóságok bírságolási gyakorlata miatt. Mayer Siegfried hangsúlyozta, a magyar hatóságokkal kiváló a kapcsolatuk, a közigazgatási bírságok mértékét megszabó 57/2007-es kormányrendelet azonban nemzetközi viszonylatban is túlzottan szigorú, ezért változtatni kellene rajta.

Olvasóink írták

 • 11. redstar 2009. július 13. 13:23
  „9.rudi:miért nem lejért veszed?Ha meg 4 EUR van ráírva, miért adsz 5-öt? :-))) Ha meg hagyod magad lehúzni, minek panaszkodsz?..:-D”
 • 10. rudi 2009. július 13. 11:27
  „A bírság meg a mi részünkről jogos, meg lehet nézni mit művelnek ezek az állatok a 43-as út Makó-Szeged közötti szakaszán, életveszélyesen előzgetnek, amivel sajnos nemcsak a saját, de más ártatlanok életét is veszélyeztetik. Sebességkorlátozást elvétve tartja be egy-kettő. Még ez a bírság is kevés nekik ezen tények ismertében!”
 • 9. rudi 2009. július 13. 11:23
  „ők ugyanezt teszik velünk Magyarokkal, már a határátlépést követően a matricaárusító ablaknál lehúznak rendszeresen a 4 eurós napi matricáért öt eurót kér a büdös román szemrebbenés nélkül, de a számlán és a matricán világosan láthatóan négy euró van!! Na ennyit a románokról!!”
 • 8. bo 2009. július 12. 15:15
  „Javasolnám a tisztelt háborgó sofőröknek az Ukrajna-Szlovákia-Csehország- Németország, illetve Szerbia-Horvátország-olaszország... útvonalat és megoldódna a gondjuk a hazai hatóságokkal. Az meg sem fordul a fejükben, hogy be kellene tartani az előírásokat!?”
 • 7. man 2009. július 12. 12:12
  „Az ilyen szeánszokról miért nem tájékoztatnak minket, állampolgárokat, közlekedőket előre? Csak úgy poénból ki lehetne vonulni amikor ezek a szőrőstalpúak meg valami külföldi okoskák sírnak a magyar oldalon, és csak poénból ott helyben véleményt is lehetne nyilvánítani a kib@szott "európai" vezetési stílusukról... lehet azért nyomják ennyire a gázpedált mert a szőrös talpuk miatt csak így érzékelik jobban...”
 • 6. joy 2009. július 12. 09:38
  „Még mindig nem eléggé szigorú.
  Érdekes, a germán-osztrák-olasz-francia ugyan ennyire szigorú és évtizedek óta fennálló gyakorlat ellen miért nem tiltakoznak?
  Azért, mert azt megszokták, mint azt is, hogy Magyarországon áthajtva nyugodtan, következmények nélkül megszeghetnek minden szabályt!”
 • 5. Zotty 2009. július 11. 18:52
  „Ha sokallják, akkor esetleg be leheten kínálni nekik alternatívaként pl. 3 hónapos közmunkát, láblevágást (amelyikkel a gázt nyomja), megkövezést, stb. Lehet így már nem is fog olyan soknak tűnni a bünti összege. :)

  Úgy vezetnek, mint az állat.”
 • 4. uto-pista 2009. július 11. 15:40
  „Jó lenne egy pl.: Németországban naponta járó kamionost megkérdezni arról, hogy abban az elmaradott országban hogyan és milyen tarifával szokták a rendőrök a jogszabályt alkalmazni.

  Meg a romániai rendőri eljárásokról és bírságolási szokásokról is hallani ezt-azt, aminek persze biztosan semmi alapja sincs :-) Ezekben az ügyekben is lehetne szaladni az "óvónénihez".”
 • 3. NTK 2009. július 11. 14:06
  „Tartsák be a szabályokat és akkor nem lesz semmi probléma. Ja, hogy ez ez nem megy? Akkor meg ne káráljanak!”
 • 2. Zsoltee0716 2009. július 11. 14:06
  „Hogy kiegészítsem egy kis számmal is!
  http://nol.hu/lap/mozaik/20090711-fuvarozok_feljelentik_magyarorszagot_az_eu-nal”
 • 1. uto-pista 2009. július 11. 14:04
  „Ennek ellenére mernek a román/bolgár/török/szerb kamionosok olyan morállal közlekedni Magyarország útjain, amilyennel nem mernek a német vagy az oszták autópályákon/autóutakon menni. Hm, ez érdekes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai fáklyát vett a múzeum

Nem energia-takarékossági megfontolásból, hanem mert kuriózum tűnt fel a láthatáron, mindenesetre:… Tovább olvasom