Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Román kamion gázolt a Temesvári körúton

Szeged - Baleset történt Szegeden a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésénél: kamion gázolt halálra egy 20 éves fiatalembert.
Szegeden a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésénél, a zebrától mintegy hatvan méterre, eddig tisztázatlan körülmények között egy román kamion gázolt el egy gyalogost, aki a járműszerelvény alá szorult - tudta meg a delmagyar.hu.

A sötét ruházatú 20 éves férfit a tűzoltók szabadították ki a kamion alól. A mentők hiába küzdöttek az életéért, a helyszínen meghalt.

A helyszínelés elsődleges adatai szerint a fiatalember nem a közlekedési lámpával védett gyalogátkelőhelyen próbált átkelni az úttesten.

Kamionos gázolt Újszegeden. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

- Az Olaszországból érkező és az országhatár felé tartó teherautó a zöld jelzésen haladt át Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésénél, amikor egy fiatal férfi a közlekedési lámpával védett gyalogátkelőhelytől távolabb megpróbált átkelni az úttesten - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

149 hozzászólás
 • 149. 2kedő 2011. március 12. 18:51
  „Akkor is kellene a szigorubb ellenőrzés a kamionoknál, ha a gyalogos volt a hibás!”
 • 148. 2kedő 2011. március 12. 18:45
  „A zsaruk qrva kényelmesen lézereznek az autóban csücsülve! Kiszállni már komoly erőfeszítés,pláne megállítani, vagy csak a kamion parkolóban ellenőrizni a tachográfot!Elmehetnének a szuper tehetséges, fiatal, "villogós" rendőreink Németországba, vagy az olaszokhoz,franciákhoz tanulni,mert szerintem intézkedni sem mernek a külföldivel, és a tachográfokhoz sem értenek!Múlt héten jöttem befele a szőregi úton 60-nal! (van 30-as tábla is), Egy román kamion villogott,dudált és előzött leszorítva! Utána v é g i g a BELSŐ sávban,teljes ámokfutás!!A magyar bátor rendőr a híd lábánál hawaizott a lézert autómatára állítva!”
 • 147. törppicur 2011. március 11. 17:16
  „Már meg sem lepődöm, hogy román volt. Úgy mennek, mintha az autópályán mennének.”
 • 146. novaklaszlo56 2011. március 10. 16:36
  „Igen, ValakiaSOKKözül, a sors rendeli mellénk... És a sors szólítja el mellőlünk, így, vagy úgy.
  Nem kell visszavonnod az együttérzésedet. Ha lehiggadsz, akkor érezni, érteni fogod, hogy miért. Oly tisztán, ahogyan én érzem és értem most az indulatodat. De azt is tudom, hogy elmúlik, és a helyébe valami különös, zaklató érzés lép: a bűntudat. Igen, még ártatlanul, távolról is érzed majd egy kicsit, mint a félelem egy furcsa, rejtélyes támadását a lelkiismereted ellen. Aztán az is elmúlik, helyébe a kérdések lépnek, és az egész gombócot újra felöklendezed, hogy szétszedd, analizáld, értelmezd... És még sokszor megteszed, főleg, ha nagyon közelről érint a veszteség. Némi vigaszt azért jelent, ha érzed: melletted állnak a felfoghatatlan üresség közepén.
  Csendesedj, kérlek, hogy érezhess, érthess...”
 • 145. frakk 2011. március 10. 08:28
  „Kedves DM : Önöknek sem ilyen szalag címmel kellene Románok ellen hangolni a közvéleményt.
  Ez gyakorlatilag uszítás.
  A fiatal srác 100%-ban öngyilkosságot követett el, a kamionosnak esélye sem volt nem elütni.”
 • 144. ValakiaSOKKözül 2011. március 10. 06:55
  „Most olvastam egy másik cikket. Ha igaz amit írnak, akkor visszavonom a gyászom és mértéktelen düh indúl bennem a személy ellen.
  A családját sajnálom. Örök mondás, hogy barátainkat meg tudjuk választani, de családtagjainkat, rokonainkat a sors rendeli mellénk...”
 • 143. csakegyemberr 2011. március 09. 12:09
  „135. köszönöm de egyáltalán nem érdekel hol és milen hibát vétek.mellesleg minddel tisztába vagyok kivéve a huzavonát.azt tényleg nem tudtam hogy így van...
  140:ŐSZINTE részvétem.”
 • 142. ValakiaSOKKözül 2011. március 09. 11:48
  „140:

  Fogadd őszinte részvétem!
  Nagyon sok mindenről lehetne/kellene beszélni, ami talán további embereket "óvna" meg, vagy lenne intő példa számára, de nem tesszük a kérésednek megfelelően.
  Ha tudod a temetés pontos részleteit, megoszthatod velünk, mert 1 szál virágot és egy végső tiszteletadást megérdemel!”
 • 141. SP 2011. március 09. 09:45
  „140. olahrobert
  Tisztelt Róbert
  Őszinte részvétem.”
 • 140. olahrobert 2011. március 09. 08:58
  „Tisztelt Fórumozók/Ismerősök/Barátaim!

  Ezúton szeretném megköszönni a részvétnyilvánítást az elhunyt iránt. Én, mint a testvére, igen közel álltam Rolandhoz, de így is értetlenül állok az eset előtt. Váratlanul történt, minden ok nélkül, utólagosan sok kérdés merülhet fel bennünk. Családtagjaink, barátaink mély gyászban vannak, sajnos nem lehet visszafordítani a megtörténteket. Egy közeli hozzátartozó elvesztése, ráadásul ilyen hirtelen és tragikusan mélyen felkavar mindenkit, válaszokat keresünk, de sokszor még a kérdést sem tudjuk feltenni.
  Szörnyű, hogy ilyen fiatalon kellett elvesztenünk egy mindig életvidám, ambiciózus, tehetséges testvért, barátot. Legjobb tudomásom szerint csütörtök este (holnap) 8 óra körül egy kollégiumi megemlékezést tartunk, számítok azokra, akik ismerték Rolit, vagy közel álltak hozzá, esetleg csak részvétüket szeretnék tenni. A megemlékezés után szívesen beszélgetnék a barátaival, ismerőseivel, amennyiben erre lehetőség nyílik, így közösen idéznénk fel emlékét.
  Sajnos, mivel baleset történt, így alaposan ki kell ilyenkor mindent vizsgálni, így sok még a tisztázatlan kérdés. Ami a sajtóban megjelent, arra nem szeretnék reagálni, de sok esetben valótlanságot állítanak. Pro és kontra kérdésekbe nem bocsátkoznék.
  Úgy hiszem, hogy egy testvér elveszítését nem kárpótolhatja semmi, nem lehet visszahozni a régi gyerekkori emlékeket, a közös örömöket és sikereket, csupán az emlék marad meg nekünk. Így kérek mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben és fogjunk össze a nehéz időkben.
  Közösen és személyesen észre kell vennünk, hogy milyen törékeny, sérülékeny az a képződmény, amit életnek nevezünk. Vigyáznunk kell magunkra, egymásra, felebarátainkra.

  Barátsággal: Roland testvére”
 • 139. SP 2011. március 09. 08:57
  „A sebesség korlátozó tábla becsapós.
  Ideális(!) viszonyokra a megengedett maximális sebességről informál. Nagyon sok esetben viszont nem beszélhetünk ideális viszonyokról.

  Sokan bevállalják
  a kvázi "vakon vezetést". Közömbösek a takarásból várható veszélyekre. A szabályok szerint talán vétlen is vagyok, de jármű vezetésnél mindig más és saját életemmel játszom.

  A pakliban ugyan benne van a baj is, de azért nem lehetek laza soha, járművel, román kamionnal ölni is lehet.”
 • 138. ráérő 2011. március 09. 08:30
  „"134. SP 2011.03.09. 06:58
  Immel-ámmal radaroznak,de akkor is oriási tolarenciával,örülnek ha a forgalom halad és torlodás miatt nem kell beavatkozniuk.
  Amire nagyon vigyázni kell:M-5 felöl érkezve Bp tábla:lakott terület kezdete itt le kell lassitani 50-re egy kb.30-métereses szakaszon.Ezután van(csak) a 70-es tábla.Ha két táblát együtt tennék ki,az egész fővárosra érvényes lenne a 70.
  Ezt ha a szemben lévő felüljárorol mérik, nagyon betartani.”
 • 137. qrumpli 2011. március 09. 08:14
  „Félreértés ne legyen sajnálom a gyalogost!
  Az viszont félelmetes mikor a kapucni felrakva és akkor"nem is jön az autó"
  Csak picit kéne odafigyelni mg arra hogy vajon meg bir e állni?”
 • 136. pardon 2011. március 09. 08:12
  „79. lila 2011.03.08. 08:05
  mért jó a kamionosnak,hogy elüti a gyalogot,oszt állhat órákat?”
 • 135. h375317 2011. március 09. 07:47
  „127. csakegyemberr 2011.03.08. 23:11
  Lássuk csak:
  nanomiliméteres = nanomilliméteres
  lessz = lesz
  letöltendő alól könnyen kihuzom magam = kihÚzni hosszú ú-val szokták magukat az emberek
  ugyis = úgyis, szintén hosszú ú-val
  huzabona = huzavona (húzni és vonni összevonása)
  biztósítótól = biztosítótól
  dülőre tudnak jutni = dűlőre tudnak jutni”
 • 134. SP 2011. március 09. 06:58
  „124. ráérő 2011.03.08. 21:49
  Csak érdekességképpen:

  ""125. forteam : Évek óta futok a Bertalan hídon, nem mindig volt 30-as tábla. Akkor így még durvább a román, amikor 80-nal tépet és a zsernyákok meg nem tesznek semmit. ""

  Tehát sebességkorlátozó táblával fokozzák a zebrák, útszakaszok és környezetük biztonságát. A Temesvári krt. kivételével.

  ""124. ráérő: A fővárosban még soha nem büntettek meg a sebesség túllépéséért, pedig a M-5 kivezetőn legtöbbször 80-100 között...........""

  Bp. bevezető
  városi szakasz középen zöld sávval bokrokkal osztott a Bp. tábla után.
  Itt szokott parkolni a bokrok közt a pedálozó balekokra várva a rend őre. Észre venni csak akkor lehet már, amikor 1-2 kocsi hosszra ráfutottam.
  Biztos a "lebukás".

  A Temesvári krt. hoz hasonlóan a gyalogosok átjárnak szinte bárhol a bokrok takarásából kilépve ezen a szakaszon is.
  A tonnavezető gyorshajtó, relatív gyorshajtó románok figyelmébe is ajánlom.”
 • 133. csakegyemberr 2011. március 09. 01:57
  „hát szerintem neki már mindegy ki mit ír ide...a hozzátartozóknak annyi ,hogy ne szidják szegényt maximum...ha nagyon okosat akarnék mondani akkor azt mondanám tanuljunk az esetéből.de úgyse fog senki.ez egy kurva nagy balszerencse volt.rosszkor rossz időben rossz helyen ő is és a kamion is...:( de ez sajnos nap mint nap megesik.persze könnyü nekem ezt mondani amig nem közeli hozzátartozómmal vagy szerettemmel törénik ez...”
 • 132. novaklaszlo56 2011. március 09. 00:32
  „Ég veled, Roland, ismeretlen ifjú barátom!
  A legőrjítőbb, hogy már semmit sem tehetek...!
  Mit mondjak? R.I.P.? Jó, de mit jelent az?
  Vagy ezt: nyugodj békében? Ez ugyanaz, és csak a lelkiismeretemet, a bűntudatomat, a tehetetlen dühömet akarja álszent módon csillapítani! A fenébe!

  Emberek! Mit kell ilyenkor mondani úgy, hogy az igaz legyen, és valamicske értelme is legyen?! Valaki?!

  Ej, Roland, Roland..., te gyerek... ;(”
 • 131. novaklaszlo56 2011. március 09. 00:22
  „Kösz az infót, Ceress!
  Szóval a koli honlapján... Néhányan azért itt is.
  :(”
 • 130. csakegyemberr 2011. március 08. 23:55
  „faterga gondolom véletlenül sem vag yrendőr vagy anna közeli hozzátartózója ;) végülis egy a4es szövegből ugymond a legkevésbé fontos dolgot ragadtad meg.utána kötözködtél.tehát sikeresen felvételizhettél rendőrnek ;)
  és igen ahogy te mondod "nyavajognék" szintén teljesen jogosan.mert a cigánykérdés is szánalmas...mert nincs még 1 ország(azokbol ahol én jártam) ahol a cigánynak(akármelyik másik bevándorlónak az adott országban) több joga van mint a helyinek...;) ott ahol egyértelmű hogy van cigánybűnözés az egész ország szemébe hazudják azt hogy nincs ilyen.ééés itt megint az jön hogy az alapoknál kezdenék, vagyis a rendőrök kicsikét jobban ellenőriznének stb akkor máris viszaszorulna ha nem is mulna el de viszaszorulna.ilyenekről nem beszélve hogy ismerek nem egyett akinek 15éves kora óta saját kocsija van.és bőszen használják jogositvány nélkül...:) magyarok közt nem tudok erre példát!!! ez nyilván nem azt jelenti hogy nincs ilyen mert biztos van.de csak nem véletlen,h cigánybol tudok egyből vagy 5példát magyarbol 1et sem...;) tehát igenis joggal "nyavajognék" ;)”
149 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekeményít a szegedi hőszolgáltató

Szeged - Az én házam az én váram, vagyis senkinek semmi köze hozzá? Nem tisztázott kérdés. Különben… Tovább olvasom