Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Román kulturális fiókintézetet avatnak Szegeden

Szeged - 2007 december 12-én 12 órakor, ünnepi keretek között avatják fel a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi fiókintézetét, a Dugonics tér 2. alatti új székhelyén.
Az intézet Magyarország és Románia külügyminiszterei közötti 2005-ös megállapodása alapján jött létre. A Budapesti Román Kulturális Intézet az első olyan kulturális intézet amely fiókintézetet nyit a befogadó országban; 2006-tól Sepsiszentgyörgyön működik egy hasonló formában a Bukaresti Kulturális Központ fiókintézete. Szeged egy egyetemi város, rangos kulturális és tudományos hagyományokkal, az ország keleti részén található, ahol a magyarországi román közösség tömörül. A Szegedi Tudományegyetemen működik egy román katedra is, valamint a városban egy Romániai Konzulátus is.

A fiókintézetet megnyítják Adrian Cioroianu, Románia Külügyminisztere, Horia Roman Patapievici, a Román Kulturális Intézet Elnöke, Bogyay Katalin, Magyarország Oktatási és Kulturális Minisztéiumának nemzetközi szakállamtitkára, Mircea Mihăieş, a Román Kulturális Intézet alelnöke és több helyi, romániai illetve magyarországi kulturszemély és hivatalos személyiség.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan járnak át szülni Romániából Szegedre

Szeged - Szegedre járnak át szülni a Románia nyugati megyéiben élő kismamák - írta keddi számában a… Tovább olvasom