Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Rongálás, mikrobusz- és zseblopás - szegedi kék hírek

Szeged - Kedden egy fiatalkorú fiút, két körözött személyt állítottak elő, valamint egy lopott mikrobuszt fogtak a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei. Kék hírek.
Kedden a délelőtti órákban egy fiatalkorú szegedi fiú törte be eddig ismeretlen okból a Somogyi Könyvtár főbejáratának ablakát, ezzel 100 ezer forint kárt okozva. A bejelentést követően a rendőrség elfogta a fiút. Ellene szabadlábon hagyása mellett folyik az eljárás.

Járőrözés közben bukkantak a szegedi rendőrjárőrök arra a két körözött személyre, akik közül az egyik ellen a Csongrád Megyei Bíróság Büntetés Végrehajtási Csoportja adott ki elfogató parancsot. Őt jogerősen kiszabott börtönbüntetése letöltése érdekében a Büntetés Végrehajtási Intézménybe szállították. A másik szegedi férfi ellen a Szegedi Rendőrkapitányság rendelt el körözést. Ellene kihallgatását követően szabadlábon hagyása mellett folyik az eljárás.

Tulajdonosa értesítése alapján fogta meg az Újszegedi Rendőrőrs azt a lopott mikrobuszt, amelyet még Budapestről tulajdonítottak el ez év júliusában. A Ford Tranzitba beépített GPS segítségével sikerült beazonosítania a tulajdonosnak gépkocsija hollétét kedd délután, aki rögtön értesítette a rendőrséget, így a 43 főútvonal 5 km szelvényénél megállították a járművet és igazoltatták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a gépkocsi megegyezik a körözésben szereplővel, amelyet egy román állampolgár vezetett. A körözött Ford Tranzitot lefoglalta a Szegedi Rendőrkapitányság.

Zseblopás módszerével fosztottak meg egy szegedi lakost értékeitől kedd délután az egyik szegedi piac területén. A gyanútlan vásárló figyelmetlenségét kihasználva farzsebéből emelték el pénztárcáját, benne 86.000 forint készpénzzel. Az elkövetőt keresi a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 6. darch 2009. augusztus 27. 12:51
  „No igen, szabadlábon védekezhet. Szerintem írni kellene egy petíciót állambácsinak, hogy az adónkból a MÁV, BKV segélyezettek eltartása helyett három-négy kifejezetten alacsony komfortfokozatú börtön építsenek, hogy lehessen hova pakolni a tetveket...”
 • 5. Horton 2009. augusztus 27. 09:15
  „Azért az milyen szinpatikus, hogy majden mindegyik szabadlábon védekezhet.....
  Aztán ugyan miért?
  Hogy tovább raboljon, fosztogasson......
  Idióta rendőrség......”
 • 4. varadipal 2009. augusztus 26. 16:03
  „3.,Banderas. Bocsi, de az a gyanúm, ha dolgozott volna érte, nem viszi farzsebben a piacra.. Úgy gondolom, Te sem tennéd, mint ahogy én sem.
  Néhányszor említettem már a piacon hordában látszólag ténferegve álldogáló kalapos potrohot,tarka bőszoknyát, és tartozékait.Valaki megkérdezhetné már tőlük, mi a franc keresni valójuk van egész nap a piacon, míg más dolgozik? A cigiárusoktól a piacfelügyelők számlaadás mellett kasszírozzák a helypénzt? Vagy mi a fene? Érdekes, hogy csak őket, meg a hatóságokat nem irritálja a pofátlanságuk.A zsebesnél 10 másodpercig van a zsákmánya, aztán a zsé meg a tárca száguldozik kézről kézre. Ehhez kell a horda, ha a bűnüldözők még erről esetleg nem értesültek volna.Nem festeni kellene a statisztikát, hanem kiegészíteni velük.”
 • 3. banderas 2009. augusztus 26. 15:26
  „hát igen, igaz, hogy tényleg butaság volt tőle, de akkor is az övé volt, ő dolgozott érte...”
 • 2. KolompárRómeó 2009. augusztus 26. 12:04
  „1. hozzászólás honecker601 2009.08.26. 10:52

  Nem kedvelem ezt a hozzaallast. Sehol, meg az alkotmanyban sincs leirva, hogy LOPNI KELL.”
 • 1. honecker601 2009. augusztus 26. 10:52
  „Meg is érdemil, ha 86 000 Ft-ot a farzsebében hord a piacon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis patikák nagy bajba kerülhetnek

A tulajdonosok azt ígérik az ott élőknek, kitartanak – amíg tudnak. Tovább olvasom