Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Rosszfiúk a kukában

Szeged - Mi a közös egy szelektív szemétgyűjtőben, egy duplafalú szekrényben és egy kukoricatáblában? Több-kevesebb ideig mindegyik búvóhelyül szolgálhat a zsaruk elől menekülő rosszfiúknak.
Korszakokat áthidaló bútordarab – így jellemezte az ágyat és az ágyneműtartót Márton István ezredes. A múlt héten Vásárhelyen tolvaj fiatalok találták szembe magukat a rendőrökkel: egy 20 évesnek és egy 15 évesnek sikerült hazaszaladnia, ahol az ágyban próbáltak elbújni.

Néhány nappal korábban egy Tápén bóklászó hátizsákos betörő ugrott be egy szelektív hulladékgyűjtőbe az őt hajszoló zsaruk elől.

– Az ágyneműtartóban próbálnak a legtöbben elbújni a rendőrök elől. De különbséget kell tenni az egyszerű menekülő és a tudatos bujkáló között – mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Utóbbira egy szegedi és egy sándorfalvi példát hozott az ezredes. Egy lakótelepi lakásban kerestek a rendőrök többször egy férfit, de nem sikerült rátalálni. Sejtették, hogy a lakásban van, miközben számtalan információt is sikerült megtudniuk róla. A rosszfiú félt a sötétben, ezért az egyenruhások kikapcsolták nála az áramot, majd letelepedtek a lépcsőházban: kisvártatva nyílt a lakásajtó és a jómadár libbent ki rajta, hogy megnézze az áramszekrényt. A férfi egy világítással ellátott duplafalú szekrényt alakított ki magának a panelben. Sándorfalván pedig egy családi ház alá ásott föld alatti búvóhelyen találtak meg egy bűnözőt a rendőrök.

A tudatos bujkálók különböző ötletei sokszor a tapasztalt zsarukat is meglepik: tavaly januárban egy Vásárhelyhez közeli tanya gyerekszobájának padlója alatt kialakított 6 négyzetméteres bunkerből került elő egy 33 éves férfi, akit több bűncselekmény miatt is köröztek.

A most elfogott tolvajok egyszerű menekülők voltak ahhoz a két – 16 és 19 éves – algyői fiatalemberhez hasonlóan, akik tavaly ősszel egy Hódmezővásárhely külterületén levő műhelybe törtek be. A biztonsági őr meghallotta a ricsajt és kihívta rendőröket, akik elől a fiatalok a kukoricásba vetették be magukat, de hamar elkapták őket.

– Nagyfáról is többször próbáltak kereket oldani az elítéltek – mondta Márton István. – Egyikük a környező nádasba, másikuk a kukoricaföldeken próbált menedéket találni. Mindkét esetben helikoptert vetettünk be, és pár perc alatt elfogtuk őket.

Olvasóink írták

  • 1. Horthyszobor 2011. július 25. 16:56
    „Szó szerint rajzanak a bűnözők!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levendulaszüret labdával és esővel

Három napon át tartó falunapot rendeztek Domaszéken. Tovább olvasom