Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Röviddel fizetés után, jóval karácsony előtt

A bronzvasárnapon érezhetően a hipermarketek és a plaza körül koncentrálódott a szegedi bevásárlóforgalom. A belvárosban csak sétálókkal és magasan szárnyaló árakkal találkoztunk.
Egy elegáns üzlet a Kárász utcán. Fotó: Schmidt Andrea
A munkahelyek nagy részén már megérkezett a decemberi fizetés és a plusz egy havi járandóság sem várat sokáig magára. Az üzletek java ráadásul ünnepi kínálatra váltott akciókkal, és karácsonyi egyencsomagokkal segít kitalálni, kinek mit hozzon a Jézuska.
– Összecsap ma a két hullám, hozzák a fizetést és beindult a karácsonyi roham – összegez Károly a Cora pénztárában, amikor egy családi bevásárlókocsi tartalmát végigszámolva levegőhöz jut. – Mi a sláger? Nem tudok kiemelni idei különlegességet. Úgy látom, mindent visznek, ami mozdítható. Háztartási gépet, konyhafelszerelést, fenyődíszt, ruhaneműt, kozmetikumot, alkoholt és játékot szinte minden kosárban találni.

– Általános beszerzésre jöttünk, végül bevásároltunk karácsonyra is. Megláttuk azt a játékot, aminek igazán örülnének a gyerekek, így hát megvettük – tekint ágas-bogasra pakolt kocsijára Boros Nóra. Az asszony elmondja, ezzel még nincs vége az ünnepi vásárlásnak, jövő héten is jönnek a férjével. Az első forduló eredménye náluk: nagymamáknak ötletes kozmetikumcsomag, gyerekeknek nehezen elrejthető dobozos asztali társasjáték.

A Szeged Plazában ugyancsak két hullámot érzékeltek az eladók: náluk a ténfergők és a tuti tippekkel érkező karácsonyi keresgélők kerülgették egymást. A főbb csapásirányokban érezhetően bronzvasárnapi tömeg tolongott. Szabó Géza gyerekkocsistól sodródott: „Időtöltés, nem ilyenkor vásárolok. Az utolsó pillanatban úgyis eszembe jut valami okosság, majd akkor vásárolok."

A multiknál már régen karácsonyi a hangulat. Fotó: Schmidt Andrea
– Mi összekötöttük a kellemeset a hasznossal, Bonyhádról kirándultunk Szegedre. Útközben végigmustráljuk a boltokat – mondja Varga Lászlóné, a család főpénztárnoka. – Idén is mindenki használható ajándékot kap: azt a ruhaneműt, amire szüksége van. Ezért hoztuk el a nagyit, apát és a két lányt. A fiataloknak divatos koptatott farmert vettünk, a nagyinak blúzfélét választunk, apa cipőt próbált, én pedig kabátot.

A belvárosban „vasárnapibb" a hangulat. Sétálók töltik meg a Tisza Lajos körutat és a Kárász utcát. A kereskedők egy része is pihen: ki otthon, ki az üres boltban tölti a vasárnap délelőttjét. A Boss üzletbe hosszú percekig nem nyit be senki.

– A hosszított szombati nyitvatartásra haraptak rá többen, vasárnap mintha itt se lennénk. Az idei ajándékozók inget, pulóvert nyakkendőt, pénztárcát kerestek eddig – magyarázta Vincze Annamária ráérősen.


Vasárnapi árleső

Félcipőket és csizmákat nézegettünk a szegedi kínálatban. A férfiak a Corában 3 és 11 ezer forint közötti lábbelik között válogathatnak, a nők 5 és 11 ezer forint között találnak csizmaféléket. A plaza Sabatini boltjában 6 és fél ezer és 16 ezer 790 forintos határok között láttunk férficipőt, női divatcsizmát pedig 7890 és 13 ezer 890 között. A Kárász utcai Boss üzletben – ahol 16 ezerért kapható nyakkendő – 68 és 76 ezer forint között lehet cipőt venni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaált fegyelmivel bocsátották el

Fegyelmi terhe mellett elbocsátották tegnap a szegedi rendelőintézetből Gaál Istvánt, az intézmény… Tovább olvasom