Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Rózsafutammal rajtolt a Szőregi Rózsaünnep

Szeged-Szőreg - Autós felvonulással, rózsafutammal kezdődött el pénteken a háromnapos XVII. Szőregi Rózsaünnep.
Rózsafutammal kezdődött el pénteken a XVII. Szőregi Rózsaünnep. Negyvenöt különböző típusú és korú autó indult el a szőregi Rózsák teréről a Makai úton a szegedi Széchenyi térre, hogy hagyományteremtő céllal népszerűsítsék a rózsafesztivált.

Autós felvonulással, rózsafutammal kezdődött el a háromnapos XVII. Szőregi Rózsaünnep. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Avramov András szervező lapunknak elmondta: szőregi lokálpatriótaként több kérés jutott el hozzá az elmúlt években, hogy hozzák be Szegedre is a rózsaünnepet. A Rózsák terétől a Széchenyi térig tartó 7 kilométert a lovas kocsisok és a zenészek nem bírják, és mivel Szegeden még nem volt autós felvonulás, idén úgy döntöttek: ezzel a menettel csempészik be a városba az ünnepet.

Az autós rózsafutamot Vajda Attila, Szőreg olimpiai bajnok kenusa rajtoltatta el. A menetben volt kamion, platós Hummer és egy régi Cadillac is. A rózsafutamot a szegedi városháza előtt Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat volt csapatkapitánya intette le. A Rózsahölgyek Rendjének tagjai szőregi rózsákkal várták az autók és rózsák szerelmeseit a Széchenyi téren.

Autós felvonulással, rózsafutammal kezdődött el a háromnapos XVII. Szőregi Rózsaünnep. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A rózsaünnep ma és holnap is folytatódik. A mai nap legnagyobb eseménye a különböző rózsával feldíszített járművek – traktorok, buszok, autók és lovas kocsik – felvonulása lesz délután fél 6-tól a Rózsák tere–Hősök tere–Magyar utca–Gőzmalom utca–Szerb utca útvonalon. A menet egyórás ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz ezen az útvonalon. Vasárnap 10 órakor kezdődik az I. Futórózsa Félmaraton.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadzáró a nyugodt erőnél

A szegedi szimfonikusok a nyugodt erő; a vidék legnagyobb zenekaraként stabilitása irigylésre méltó – hangoztatta az évadzárón Gyüdi Sándor. Neve 16 éve fémjelzi az együttest. Tovább olvasom