Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Rózsaünnepi felvonulás Szőregen - videó, galéria

Rózsaünnepi felvonulás Szőregen - videó, galéria
Szőreg - A XIX. Szőregi Rózsaünnep leglátványosabb és legjobban várt eseményén, a felvonuláson feltűnt Anna néni és a 27 törpe, valamit a Klárafalvi Vagány Nagyik csapata.
Kempingszéken, sörpadokon, az útpadkán és kombi autók csomagtartójában ülve százak várták szombat délután a XIX. Szőregi Rózsaünnep leglátványosabb eseményét, az ünnepi felvonulást. Míg a rutinosak igyekeztek a legjobb helyeket elfoglalni, néhány utcával följebb már javában készülődtek a felvonulók.

A tiszaszigetiek lovaskocsijának díszítése a Putnik család munkáját dicsérte. A település polgármestere, Ferenczi Ferenc elárulta, pénteken még azt sem tudták, ki díszíti fel a kocsit, de Putnik Zsanett kezébe vette a dolgokat. A kocsit húzó két lovat is ők ajánlották fel.


Az Anna néni és a 27 törpe elnevezésű fogatról a helyi iskola 2.b osztályos tanulói, tanárok és szülők szórták a rózsákat és a virágszirmokat az érdeklődő közönség közé. A Szőregi Virág-dísznövény Áfész pedig egy eredeti nagyatádi kocsival vett részt a meneten. A 130 éves fiákert, amivel jó módú eleink jártak, restaurálták és gyönyörűen feldíszítették virágokkal.

Első alkalommal vonultak fel a Klárafalvi Vagány Nagyik, akik kerékpárral érkeztek. Vezetőjük, Csáki Ferencné, aki egy szőregi kertészetben dolgozik, elárulta a vagányságot a kalapjuk adja, az otthonkájuktól pedig nagyik.
Rózsaünnepi felvonulás Szőregen. Fotó: Kuklis István (galéria)
A motoros rendőrök felvezetésével indult díszes menettel a virágokkal feldíszített fogatok mellett a 200 éves helyi általános iskola, a Tótkomlósi Ifjúsági Zenekar és a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete is végighaladt Szőreg főutcáján, ami zsúfoltság telt érdeklődőkkel. A sort veterán és katonai járművek sora zárta. Az egyik pizzéria pedig ügyesen kihasználva a remek lehetőséget, az autóból virágok helyett pizzakuponokat szórt a tömegbe, miközben egy fiatalember azt kiabálta: a rózsát nem lehet megenni, de a pizzát igen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogi táncra perdült - videó

Bogi táncra perdült - videó
A boldog és önfeledt pillanatot édesanyja vette fel, lesifotósként. Tovább olvasom