Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ruha-emlékkoncert a zsinagógában

Ruha István hegedűművész emlékére ad hangversenyt Weninger Richárd vezényletével, Fátyol Rudolf és Kosztándi István közreműködésével ma 19 órától a szegedi zsinagógában a Weiner Kamarazenekar.
A Weiner Kamarazenekar a szegedi zsinagóga rekonstrukciója javára ajánlotta fel ma esti jótékonysági koncertjét. A Johann Sebastian Bach műveiből (III. Brandenburgi verseny, két hegedűverseny és a d-moll kettősverseny) összeállított műsort Meszlényi László ismerteti. A Weninger Richárd vezetésével működő zenekar számos hangversenyen együtt lépett fel Ruha István hegedűművésszel, aki első koncertjeitől kezdve önzetlenül segítette, támogatta a szegedi együttest. Gyakran honorárium nélkül is vállalta, hogy fellépéseivel a fiatal muzsikusokat a figyelem középpontjába emeli. Sokan emlékeznek azokra meghitt, forró hangulatú karácsonyi koncertekre, amikor Bach, Vivaldi, Haydn, Mozart és Beethoven műveit szólaltatta meg Szegeden a Weiner Kamarazenekar kíséretével.

A ma esti emlékkoncert egyik közreműködő szólistája, az 1957-ben Nagykárolyban született Fátyol Rudolf hegedűművész nemcsak Ruha István tanítványa volt, hanem unokaöccse is. 1987-ben első díjat nyert San Diegóban és második díjat Olaszországban az „Abbado" nemzetközi hegedűversenyen. Jelenleg a Szatmárnémeti Szimfonikus Zenekar szólistája és igazgatója. A másik közreműködő jeles hegedűművészt, Kosztándi Istvánt nem kell bemutatni Szegeden, hiszen a szimfonikusok koncertmestereként jól ismeri a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtottak egy keresztet a volt Gyevi temetőben

Felgyújtottak egy fakeresztet a közelmúltban felszámolt Gyevi temetőben Szegeden - tájékoztatta egy… Tovább olvasom