Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Ruhát és pénzt raboltak szegedi hajléktalanoktól

Szeged - Ruhát és pénzt raboltak ismeretlen tettesen a karácsonyi napokban szegedi hajléktalanoktól. Mindkét esetben meg is verték a sértetteket. Az elkövetők szintén hajléktalanok voltak.

Az egyik rablás december 22-én, szombaton történt Szegeden, a Bertalan híd újszegedi lábánál. A rendőrségi információk szerint a déli órákban egy hajléktalan férfitől két személy a nála lévő ruháit követelte. Miután ennek nem engedelmeskedett, bántalmazni kezdték, és a követelt ruhaneműt elvették tőle. Ezt követően a sértett elmenekült, és értesítette a rendőrséget.

Bár a kiérkező járőr már nem találta a helyszínen és annak közelében a bántalmazókat, a megadott személyleírás segítségével sikerült beazonosítani őket, és a kiadott körözés alapján rövid időn belül elfogni a két, szintén hajléktalan személyt. Ellenük rablás bűntett megalapozott gyanúja alapján folyik a büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A másik rablás két nappal később, december 24-én, nem sokkal éjfél után történt, ugyancsak a Bertalan híd lábánál. Ez esetben - a rendelkezésre álló adataink szerint - három személy támadott meg két hajléktalant – egy férfit és egy nőt. Mindkettejüket bántalmazták, majd pénztárcájukat magukhoz vették, és a személyes okmányokat szétdobálva a benne lévő pénzt elvitték.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportos rablás bűntett gyanúja alapján indított az ügyben eljárást, a tettesek keresése folyamatban van.

***

- Feltehetően szándékos gyújtogatás eredményeként gyulladt meg egy szegedi belvárosi társasház 9 szemeteskukája december 24-én a hajnali órákban. A tűz során a lépcsőház festése és az ajtók is megrongálódtak. Mivel a tüzet időben észlelték, és a tűzoltóságnak jelezték, így az nem terjedt tovább. A kár mintegy 300.000 Ft.

Mivel az elsődleges adatok alapján a tüzet szándékosan okozták, a Szegedi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Olvasóink írták

  • 1. egal 2007. december 26. 18:32
    „Ember embernek farkasa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női szervezetek: nem harcos szüfrazsettszerepek

Szeged - Az egyenjogúság rég megvalósult ugyan, de a szüfrazsetteknek még manapság is akadnak követői. Csongrád megyében is küzd pár szervezet a női jogokért, hangjukat mégsem hallatják eléggé. Tovább olvasom