Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Rúzsa Magdi szíve Szegedhez húz

Szeged - Lapunk június 6-i ajándék-előadásán exkluzív koncertet ad a 2006-os év hangja: még meg sem jelent lemezéről játszik dalokat. Régi slágereit sem felejti azonban, hiszen azt vallja: önmagát veszíti el az, ki múltját feledi el. Interjú.
– A Délmagyarország és Délvilág születésnapi ajándékkoncertjén, június 6-án Szegeden lép fel. Mintha hazajönne?
– Persze, errefelé otthon érzem magam, sőt azt tervezem, maradnék is néhány napot, mert nagyon szeretem a mórahalmi fürdőt. Kishegyesről is sokan járnak át ide. A szívem Szegedhez húz, mivel emlékeztet Szabadkára. Jól érzem itt magam mindig, mert igazi, szerethető, fiatalos, lendületes város.

– Éppen amilyennek a koncert is ígérkezik.
– Nagyon remélem, így lesz, hiszen egy kétórás, exkluzív műsorral készülök: a még készülőben lévő, sehol sem hallható lemezemről is játszani fogunk dalokat. Ezek lendületes számok, vannak köztük kicsit pimaszabb szövegűek és mély mondanivalóval rendelkező, komoly dalok is.

– Akkor nem is lesz az Aprócska Blues vagy a Most élsz?
– De, hiszen vannak olyan számok, amiket úgy érzem, sosem fogok kihagyni a műsoromból, annyira közel kerültek hozzám – mint a Most élsz vagy az Ederlezi. A számomra nagyon kedves Janis Joplin-dalok sem maradnak ki.

Rúzsa Magdi szíve Szegedhez húz.
Rúzsa Magdi szíve Szegedhez húz.

– Ha már nála tartunk: az ő egykori zenekarával koncertezett nemrég.
– Igen, és fantasztikus volt olyan emberektől hallani Janis történeteit, akik együtt kocsmáztak vele. Kiráz a hideg még most is, hiszen azt láttam rajtuk, nagyon örülnek, hogy ott vagyok. Jövőre San Franciscó-i koncertjükre is hívtak. Talán emlékeztetem őket Janisre, például a lendületemmel.

Nézte a dalversenyt

Az eurovíziós dalfesztivál döntőjében tavaly Magdi képviselte hazánkat. Az idei műsort is végignézte, nagyon tetszettek neki a dalok. A magyar versenyző, Csézy elődöntőbeli kiesését nem kívánta kommentálni, csak annyit mondott: „azt gondolom, szépen szerepelt".

– Elég csak önre nézni a koncertjein: mintha felrobbanna energiáitól a stadion, csarnok... Apropó, egy bulvárlap hasábjain folyó vitából nemrég megtudhattuk, csakis élő fellépést vállal. Miért fontos ez, mikor manapság jó néhányan végigtátogják az életüket a színpadon?
– Nem érzem magam jól a színpadon, ha nem újíthatok, nem érzem, hogy mögöttem egy komoly zenekar van. Én nem elégszem meg annyival, hogy valaki megnyomja a háttérben a „lejátszás" gombot. Szerintem a közönség is sokkal jobban értékeli azt, ami előtte készül, zajlik. Úgy érzem, a pályámnak azon a szakaszán vagyok, amikor nem szabad haknikat vállalni. Nem szeretnék aprófát hasogatni.

– Távolra került az otthonától, amikor két éve száznyolcvan fokos fordulatot vett az élete. Hogy viselte? Mikor volt legutóbb Kishegyesen?
– Pont két hete. Ha kimondjuk, hogy Kishegyes, Szerbia, illetve hogy Magyarország, Budapest, óriásinak tűnik a távolság, de tulajdonképpen 3 órán belül otthon vagyok. Igazság szerint én mindig is elvágytam Kishegyesről, túl szűknek éreztem. Most kerültem oda, ahol a helyem van: nagyon élvezem, hogy rengeteg emberrel találkozom, szeretek tömegben élni, szeretem, ha naponta több ezer arcot látok. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy tudom, honnan jöttem. Az otthonról hozott érzéseket, gondolkodásmódot nem lehet kitörölni. Az az ember, aki hagyja, hogy ez megtörténjen, önmagát fogja elveszíteni.

Olvasóink írták

 • 7. itten ottan 2008. május 27. 12:53
  „Eccerű átlagcsajszi és talán ő is hisztis, mint az összes nő, de azért szeressük őtet. :)”
 • 6. eagle 2008. május 26. 12:04
  „lehet ött szeretni meg nem szeretni, de az vitán felül áll hogy tehetséges énekes szerintem.én egyébkent nem szeretem ött”
 • 5. heritage 2008. május 26. 11:52
  „hát... az irígység nagy Úr!!!”
 • 4. Ajna 2008. május 26. 10:47
  „hát nem azért, de aranyos vagy :P”
 • 3. LoLLeR 2008. május 26. 09:53
  „1. Ajna:
  Mert ismertebb mint Te?
  Szerintem pedig egy nagyon szimpatikus leányzó!”
 • 2. kertesz 2008. május 26. 08:45
  „Nekem pedig még szimpatikusabb lett.”
 • 1. Ajna 2008. május 26. 08:24
  „Rúzsa Magdi mindig is ellenszenves volt ... most már még inkább az ... ( ;) )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorítás szocpolügyben

Azt a házaspárt, amelyik megelőlegező kölcsönt, azaz „bevállalós szocpolt" vett fel, de… Tovább olvasom