Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Saját otthonába költözött a DNT

Elkészült és benépesült, tegnap pedig ünnepélyesen fel is avatatták a Dél-alföldi Neurobiológiai Tudásközpont (DNT) új épületét.
Elkészült és benépesült, tegnap pedig ünnepélyesen fel is avatatták a Dél-alföldi Neurobiológiai Tudásközpont (DNT) új épületét. A Szegedi Akadémiai Bizottság nagytermében tartott tudományos ülést követően, dr. Szabó Gábor, a szegedi egyetem rektora és dr. Telegdy Gyula akadémikus, a DNT konzorciumvezetője avatta fel a Szikra utca 2. számú (a fül-orr-gégészeti klinika melletti) új épületet.

Lapunkban többször írtunk arról, hogy e konzorcium a Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Biológiai Központ, az Egis Gyógyszergyár Rt., valamint több kis- és középvállalkozás összefogásából tavaly jött létre, s végleges otthona lelt az egyetem egykori karbantartó műhelyének felújított épületében. A háromszintes épületben tíz laboratórium, a kísérleti állatok karanténja, és a DNT működéséhez szükséges műszerek, berendezések kapnak helyet. A 35 munkacsoport a különféle szorongásos és szenvedélybetegségekkel, továbbá az Alzheimer- és Parkinson-kór megelőzését és gyógyítását célzó kutatásokkal foglalkozik. A DNT háromszáz munkatársa tevékenységének eredményeként új és hatékony molekulákat, diagnosztikumokat fejlesszenek ki az idegrendszert érintő betegségek gyógyítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alváscentrum adóssággal: vegye, vigye!

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből a szegedi városi kórházba költözhet az… Tovább olvasom