Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Saját számlára kérte a milliókat

Ügyvédi visszaéléssel és jelentős kárt okozó csalással gyanúsítanak egy szegedi ügyvédet. Az eddigi adatok szerint ifjú K. László ahelyett, hogy ügyvédi letétbe helyezte volna egy ingatlanvásárlás előlegeként átutalt 270 ezer eurót, a pénzt saját céljaira fordította.
– A Békés Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatala büntetőeljárást folytat egy szegedi ügyvéd ellen, akit néhány napja gyanúsítottként hallgattak ki a hivatal munkatársai – erősítette meg információinkat az ügyvéd nevének említése nélkül Fazekas Géza csoportvezető ügyész, szóvivő.

Az ügy előzményei 2003-ra nyúlnak vissza, amikor is ifjú K. László közreműködött a Mol Rt. algyői ipartelepének adásvételében. A vevői kör a tárgyalások előrehaladtával átutalta a vételár 10 százalékát, 270 ezer eurót az ügyvédnek. A vevők abban a tudatban utalták át az akkori árfolyamon számolva mintegy 68 millió forintot, hogy K. László azt ügyvédi letétbe helyezi. Az ügyvéd azonban saját, előző nap nyitott számlájára kérte a pénzt. Az ingatlan adásvételéről szó tárgyalások, egyeztetések egy idő után eredménytelenül zárultak, a befektetői kör pedig kérte vissza a 270 ezer eurót, amit K. László többszöri felszólításra sem tett meg.

A vevők ez év januárjában feljelentették K. Lászlót a Csongrád Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalánál. Az ügy elfogultság miatt került át júliusban Békés megyébe. A nyomozás eddigi adatai szerint K. László sajátjaként kezelte a 68 millió forintnyi összeget.

Október 4-én megtörtént a gyanúsítotti kihallgatás, ügyvédi visszaéléssel és jelentős kárt okozó csalással gyanúsítjuk a szegedi ügyvédet, aki nem ismerte el, hogy elkövette a vele közölt bűncselekményeket, és vallomást sem tett – nyilatkozta lapunknak Fazekas Géza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október végére új cége lehet a városnak

A szegedi önkormányzat saját cégén keresztül többségi tulajdont szerezhet a megyei… Tovább olvasom