Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Sándor Klára, 2. körzet

Sándor Klára huszonhárom szavazattal kapott többet a 2-es számú egyéni választókerületben, mint Balogh László. Kora este még a Fidesz–KDNP jelöltje, Balogh vezetett, az adatok feldolgozása során azonban fokozatosan csökkent a különbség, majd éjjel fél három körül a koalíciós jelölt átvette a vezetést.
A körzethez sok kistelepülés tartozik, emiatt a szegedi egyetemi tanár, SZDSZ-ügyvivő Sándor Klárával szemben az általunk korábban megkérdezett szakemberek Balogh Lászlót tartották esélyesebbnek.

A kistelepülések hozták is a papírformát, az egyik röszkei szavazókör kivételével minden más nem szegedi szavazókörben Baloghra voksoltak többen.

Szegeden azonban átlagosan Sándor Klára ért el jobb eredményt, volt olyan szavazókör, ahol 483-an voksoltak rá, míg ellenfelére 275-en. „Köszönöm mindenkinek aki rám szavazott akár Szegeden, akár a Homokhátságon. Országosan is az a jellemző, hogy minél városiasabb környezetről van szó, annál erősebb az MSZP és az SZDSZ. Azonban azt gondolom, hogy nem mindenkit lehet elkápráztatni és megfélemlíteni agresszív politizálással a kistelepüléseken sem" – mondta lapunknak Sándor Klára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket Judit: Nem történt csalás

Nincs arra konkrét adat, hogy a megyében választási csalás történt volna. A választási… Tovább olvasom