Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Sándor Klára indulhat Géczi József helyett

A szocialista Géczi József helyett várhatóan a szabad demokrata Sándor Klára indul közös kormánypárti jelöltként a 2006-os parlamenti választásokon Szegeden a 2-es választókörzetben. Koalíciós jelölt lehet Botka László és Újhelyi István is.
Fotó: Frank Yvette
– A szabad demokraták is abban érdekeltek, hogy a kormánypártok együtt jól szerepeljenek. Országosan közös jelöltállításokról nincs egyeztetés, csak néhány helyi választókörzetben – nyilatkozta Gulyás József, az SZDSZ képviselőjelölt-állításért felelős ügyvivője.

Szegeden tárgyalnak a helyi szervezetek a közös jelöltállításról. A megbeszélésekről kiszivárgott, hogy az MSZP-s Géczi Józsefnek a szabad demokrata ügyvivő, Sándor Klára javára kellene lemondania a 2006-os indulásról. Az SZDSZ-es politikus közös kormánypárti jelöltként méretné meg magát Szegeden a 2-es választókerületben. Géczi József érdeklődésünkre csupán annyit mondott, hogy már hónapok óta folynak erről a tárgyalások, de még nem született megállapodás az ügyben a két párt között.

A végső szót a koalíciós pártok vezető testületei mondják ki – várhatóan még ebben a hónapban.

A helyi szocialisták ragaszkodnak ahhoz, hogy a liberálisok ne állítsanak jelöltet a másik két szegedi körzetben Botka László polgármester és Újhelyi István pártalelnök ellenében. Az SZDSZ úgy tervezte, hogy Nagy
Fotó:Miskolczi Róbert
Sándor alpolgármestert és Kormos Tibor önkormányzati képviselőt indítja Szegeden egyéni országgyűlési jelöltként. Az ügyben Nagy Sándor szabad demokrata városi elnök és Sándor Klára sem volt bőbeszédű. Az ügyvivő közölte: olyan megállapodást szeretnének kötni, amely mindkét fél számára előnyös.

– Folynak a tárgyalások. Számunkra az a fontos, hogy Szegeden olyan széles körű politikai együttműködés jöjjön létre, amely a 2006-os választások után tovább tudja folytatni a megkezdett munkát – mondta megkeresésünkre Botka László. A szocialisták megyei elnöke sem kívánt többet mondani.

Az MSZP-nél vasárnap döntenek a Csongrád megyei küldöttek a területi pártlistáról. Lapunk információja szerint ezen előkelő helyen fog szerepelni Géczi József. A szocialista politikus 1998-ban országos, 2002-ben pedig megyei listáról jutott be a parlamentbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellélegezhetnek a rózsások

Az országgyűlés által támogatott javaslatok közé került az adótörvény azon módosítása, amely majd a… Tovább olvasom